ua en ru

Новий "Шовковий шлях" може стати альтернативою транзиту через РФ, - Омелян

Новий "Шовковий шлях" може стати альтернативою транзиту через РФ, - Омелян Фото: Омелян повідомив, що з альтернативних маршрутів в України поки що варіант "Шовкового шляху"

При цьому міністр визнає, що це зробить собівартість української продукції дорожче

Новий "Шовковий шлях" може стати альтернативою транзиту української продукції через Російську Федерацію. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає прес-служба міністерства.

Україна шукає нові шляхи постачання продуктів у зв'язку з опублікованими указом президента РФ Володимира Путіна про введення додаткових обмежень щодо транзиту українських товарів через територію Росії.


"З альтернативних маршрутів, у нас поки що варіант "Шовкового шляху", є варіант використання маршруту через інші транзитні держави в обхід РФ. Безумовно, це зробить собівартість нашої продукції дорожче, але це реалії нашого ринку", - зазначив Омелян.

Також міністр зазначив, що не дивлячись на публікацію документа Путіна, указ зараз не діє.

"У разі, якщо російська сторона перейде від порожніх погроз до реальних дій, ми одразу вживатимемо необхідні дій. І з нашої сторони рішення буде запроваджено вже на наступну добу після початку дії цього указу", - підкреслив Омелян.

Нагадаємо, раніше Омелян заявив, що обмеження українського транзиту завдадуть шкоди самій РФ.