ua en ru

Новий раунд тристоронніх газових переговорів може пройти у другій половині липня, - Продан

За останньою інформацією, новий раунд газових переговорів між Росією, Україною і Євросоюзом може відбутися у другій половині липня, однак точних даних з цього приводу немає.

За останньою інформацією, новий раунд газових переговорів між Росією, Україною і Євросоюзом може відбутися у другій половині липня, однак точних даних з цього приводу немає. Про це сьогодні, відповідаючи на питання журналістів, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому він зазначив, що Україна не визнає заяву ВАТ "Газпром" про збільшений до 5,3 млрд дол. борг за газ.

"Ви знаєте, що справа знаходиться в арбітражному суді і Україна там сьогодні має свої вимоги, які становлять близько 6 млрд дол. за той обсяг газу, який Україна вважає зайво сплаченим за несправедливими завищеними цінами. Це всі коментарі з приводу цієї заяви", - заявив міністр.

Зазначимо, вчора глава правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що загальний борг України перед Російською Федерацією за поставлений природний газ досяг 5 млрд 296 млн дол.

Нагадаємо, раніше Продан заявив, що Єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер буде ініціювати початок нового раунду газових переговорів між Росією, Україною і Євросоюзом.