ua en ru

Новий iPhone 14 представлено офіційно: основні характеристики

Новий iPhone 14 представлено офіційно: основні характеристики Фото: iPhone 14 представили офіційно (theverge.com)

Сьогодні в рамках презентації Apple офіційно представили нову лінійку смартфонів iPhone 14.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на презентацію Apple.

iPhone 14 та 14 Plus

Apple анонсувала iPhone 14 і 14 Plus, які зберегли дизайн попереднього покоління, включаючи "чубок", де розташована селфі-камера та датчики Face ID.

Молодша модель має 6,1-дюймовий екран, а 14 Plus - 6,7-дюймовий. Також стверджується, що 14 Plus пропонує найкращу автономність серед усіх iPhone.

Обидві моделі побудовані на торішньому чіпсеті A15 Bionic, що незвичайно для Apple, яка завжди пропонує нові процесори.

Фото: нове покоління iPhone 14 (theverge.com)

Що стосується сенсорів, то в смартфонах встановлено надширококутну 12-мегапіксельну основну камеру з діафрагмою f/1,5 та оптичною стабілізацією. Apple каже, що якість фото при слабкому освітленні покращилася на 49%, а нічний режим тепер вдвічі швидший.

Другий модуль на 12 мегапікселів TrueDepth відрізняється наявністю автофокусу по всьому периметру. Окремо Apple стверджує, що режим запису відео отримав покращену стабілізацію.

IPhone 14 підтримуватиме обмін екстреними повідомленнями через супутниковий зв'язок, якщо абонент знаходиться поза зоною дії стільникової вежі. Ця функція називається Emergency SOS. Антени можуть підключатися до супутникових частот, за хорошої погоди та ясного неба відправлення повідомлень займатиме не більше 15 секунд.

Моделі iPhone 14 для США поставлятимуться без фізичного лотка для SIM-картки. Таким чином, вони повністю переходять на eSIM.

Ціни на базовий iPhone 14 стартують з 799 доларів (29 200 гривень за курсом НБУ), а на 14 Plus – з 899 доларів (32 900 гривень за курсом НБУ).

iPhone 14 Pro та 14 Pro Max

Apple представила перший з 2017 року топовий iPhone без так званого "чубчика". Тепер екран має виріз у формі "таблетки". За словами гендиректора компанії Тіма Кука, iPhone 14 Pro є інноваційною професійною лінійкою.

У смартфонах з екранами на 6,1 та 6,7 дюймів, крім "таблетки" буде круглий виріз для селфі-камери. Датчик наближення тепер знаходиться під дисплеєм, а повідомлення адаптуватимуться та переміщатимуться по "таблетці".

Фото: iPhone 14 Pro (theverge.com)

Моделі iPhone 14 Pro побудовані на новітньому енергоефективному чіпі A16 Bionic. Також вперше iPhone переходить із 12-мегапіксельного сенсора основної камери на 48-мегапіксельний. Очікується, що нова камера робитиме вдвічі краще фото при слабкому освітленні, використовуючи сенсор з діафрагмою f/1,78 та фокусною відстанню 24 мм.

Кінематографічний режим тепер підтримує роздільну здатність 4K зі швидкістю 30 кадрів на секунду та 4K зі швидкістю 24 кадри на секунду.

iPhone 14 Pro буде коштувати від 999 доларів (36 500 гривень за курсом НБУ), а iPhone 14 Pro Max - від 1099 доларів (40 200 за курсом НБУ). Обидва будуть доступні для замовлення в США 9 вересня і надійдуть у продаж 16 вересня.