ua en ru

Новопризначений глава ВДВ Росії керував центром з проведення операцій проти України, - розвідка

Новопризначений глава ВДВ Росії керував центром з проведення операцій проти України, - розвідка Фото: ПДВ Росії

Андрій Сердюков керував операцією по захопленню Росією у 2014 році території АР Крим

Новопризначений глава Повітряно-десантних військ (ПДВ) Російської Федерації Андрій Сердюков керував центром з проведення операцій проти України. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Генерал Сердюков відомий як керівник операції по захопленню Росією у 2014 році території АР Крим та безпосередній керівник з формування і застосування угруповання російсько-окупаційних військ на Донбасі. Під його керівництвом був створений Центр територіальних військ (Новочеркаськ, РФ) Південного ВО (Ростов-на-Дону, РФ) для управління проведенням операції проти України, який Сердюков очолив за сумісництвом", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до призначення на посаду глави ПДВ Росії Сердюков займав посаду начальника штабу - першого заступника командувача Південного військового округу ЗС РФ з одночасним виконанням обов’язків командувача угруповання російсько-окупаційних військ на Донбасі.

Обстановка в зоні АТО станом на 11 жовтня На виконання домовленостей від 21 вересня 2016 року, на тимчасово окупован...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 11 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Російської Федерації Володимир Путін призначив главою ВДВ Росії керівника спецоперацій на Донбасі і в Криму.