ua en ru

Новий глава УПЦ МП не впевнений, чи буде зустрічатися з Філаретом

Новообраний глава Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій не впевнений, що буде зустрічатися для об'єднання українських церков з главою Української православної церкви Київського патріархату Філаретом.

Новообраний глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій не впевнений, що буде зустрічатися для об'єднання українських церков з патріархом Української православної церкви Київського патріархату Філаретом. Про це митрополит Онуфрій заявив на прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

На питання про те, коли він планує зустрітися для об'єднання українських церков з патріархом Філаретом, владика Онуфрій відповів: "Це наша справа, тут є свій процес, і це ваше питання, що я повинен зустрітися з патріархом Філаретом, ви вже взялися за голову. Спочатку треба на ноги поставити це все".

На питання про те, як він буде налагоджувати діалог з Філаретом, враховуючи, що на початку 90-х рр. виступав проти нього, владика Онуфрій відповів, що шукає діалог не з Філаретом, а з церквою.