ua en ru

Новий глава НАЗК Мангул дасть роз'яснення щодо е-декларування для громадських активістів

Новий глава НАЗК Мангул дасть роз'яснення щодо е-декларування для громадських активістів Фото: Олександр Мангул (facebook.com mv.org.ua)

Мангул скликає позачергове засідання НАЗК

Новий глава Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Мангул повідомив, що має намір скликати позачергове засідання і дати роз'яснення щодо е-декларування громадських активістів. Про це він сказав у середу, 28 березня, на засідання відомства, передає кореспондент РБК-Україна.

"До 1 квітня треба подати електронні декларації представникам громадських організацій. Ми маємо реагувати на це. Хочу оголосити, що на завтра скликаю позачергове засідання, щоб прийняти роз'яснення наших партнерів щодо декларування громадськими активістами", - сказав Мангул.

Нагадаємо, сьогодні, 28 березня, новим головою НАЗК став Олександр Мангул. За його кандидатуру під час засідання відомства віддали чотири голоси.

Відзначимо, що сьогодні закінчився термін повноважень НАЗК Наталії Корчак. Під час засідання вона повідомила, що за два роки Агентство напрацювало стратегію розвитку діяльності. Також, протягом двох місяців при НАЗК буде створено реєстр корупціонерів і найближчим часом його буде презентовано.

Додамо, що депутати Верховної ради не змогли 22 березня 2018 року проголосувати за включення до порядку денного двох законопроектів про відтермінування електронного декларування для членів громадських організацій.

Йдеться про законопроекти №8120 та №8120-1 про внесення змін до Прикінцевих положень закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб". Цими документами депутати мали б відтермінувати період подання декларацій для членів громадських організацій, які займаються боротьбою з корупцією.