ua en ru

Новим президентом Монголії став кандидат від опозиції

Новим президентом Монголії став кандидат від опозиції Фото: прапор Монголії (з відкритих джерел)

Кандидат від опозиційної Демократичної партії Халтмаагійн Баттулга переміг у другому турі виборів

У Монголії кандидат від опозиційної Демократичної партії Халтмаагійн Баттулга переміг у другому турі президентських виборів. Про це з посиланням на дані Генерального виборчого комітету країни повідомляє Reuters.

Зазначено, що Баттулга набрав 50,6% голосів виборців. Явка на виборах склала 60,9%. Однак остаточні результати мають оголосити після підрахунку всіх голосів.

За даними агентства, друге місце на виборах посів кандидат від правлячої Монгольської народної партії Міеегомбін Енхболд - за нього проголосувало 41,2% виборців. Близько 100 тис. бюлетенів виявилися порожніми - таким чином громадяни висловили свій протест у зв'язку з вибором кандидатів.

"Монголія виграла. Я негайно приступаю до роботи, щоб вирішити економічні труднощі країни", - заявив після оголошення попередніх результатів виборів Баттулга.

Другий тур президентських виборів відбувся 7 липня 2017 року. Перший тур пройшов 26 червня, за підсумками якого Халтмаагійн Баттулга набрав 38,1% голосів, а Міеегомбін Енхболд - 30,3%. За кандидата Монгольської народно-революційної партії Сайнхуугіїна Ганбаатара проголосувало 30,19% виборців.

У Монголії президент обирається на чотири роки не більше ніж на два терміни. Для того щоб кандидат став переможцем, йому необхідно набрати більше 50% голосів. Якщо жоден із претендентів не набирає більше 50% голосів, проводиться другий тур.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше в історії Монголії відбудеться другий тур виборів президента, оскільки перший тур не визначив переможця.