ua en ru

У Монголії вперше відбудеться другий тур виборів президента

У Монголії вперше відбудеться другий тур виборів президента Фото: прапор Монголії

Президентські вибори в Монголії не визначили переможця

Вперше в історії Монголії відбудеться другий тур виборів президента, оскільки перший тур не визначив переможця. Про це повідомляє DW, посилаючись на Центральну виборчу комісію країни.

"Монголії вперше в історії доведеться проводити другий тур виборів президента - ні опозиціонер Халтмаагийн Баттулга, ні провладний Миеегомбин Енхболд не набрали необхідної більшості голосів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в першому турі виборів президента Монголії в понеділок, 26 червня 2017 року, однозначного переможця не визначили.

Так, претендентами на посаду глави країни є колишня зірка бойових мистецтв, екс-міністр транспорту Халтмаагийн Баттулга, який представляє опозиційну Демократичну партію, та представник правлячої в країні Народної партії, екс-віце-прем'єр-міністр Миеегомбин Енхболд.

Наголошується, що Баттулга набрав більше голосів, ніж його опонент, однак не абсолютну більшість.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Консервативна партія прем'єр-міністр Великобританії Терези Мей і Демократична юніостська партія уклали договір, згідно з яким північноірландська партія буде підтримувати консерваторів у парламенті.