ua en ru

Новим директором-розпорядником МВФ призначена Крістін Лагард

Новим директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду (МВФ) стала міністр економіки і фінансів Франції Крістін Лагард. Її кандидатура була схвалена за підсумками сьогоднішнього голосування членів Виконавчої ради МВФ. Крістін Лагард обійшла другого претендента на цю посаду - голову Центрального банку Мексики Аугусто Карстенса, передає РБК з посиланням на Associated Press. Вона вступить на посаду 5 липня.
Крістін Лагард стала першою представницею слабкої статі, яка очолила фонд. На цій посаді вона змінила Домініка Стросс-Кана, який 14 травня 2011 р. був звинувачений у спробі згвалтування в Нью-Йорку. На даний момент у його справі триває судовий розгляд. Стросс-Кан заперечує всі звинувачення, висунуті на його адресу. Проте 19 травня 2011 р. було оголошено, що він залишає посаду директора-розпорядника МВФ.
Крістін Лагард заручилася підтримкою Європи, Росії та офіційного Пекіна, про що свідчать повідомлення в китайській пресі. Американська влада також віддала перевагу їй з двох висунутих на пост глави МВФ кандидатів.
Відзначимо, МВФ завжди очолювали європейці. Раніше глава Міністерства закордонних справ Франції Ален Жюппе повідомив, що лідери країн "великої вісімки" (G8) анонімно підтримали кандидатуру Лагард на пост глави МВФ.