ua en ru

Нові закони про місцеві і парламентські вибори будуть прийняті до липня 2015 р., - "Батьківщина"

Учасники коаліційних переговорів на зустрічі робочої групи вчора домовилися прийняти нові закони про місцевих і парламентських виборах в Україні до липня 2015 р.

Учасники коаліційних переговорів на зустрічі робочої групи вчора домовилися прийняти нові закони про місцевих і парламентських виборах в Україні до липня 2015 р. Про це на громадському форумі "Putting the "U" in E. U." представник Блоку Петра Порошенка Олександр Черненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора було вирішено, що обидва закони, і про місцеві вибори, згідно з угодою, повинні бути прийняті у першому півріччі 2015 р. Були пропозиції прийняти на першій сесії, але вирішили, що зробити це якісно на першій сесії буде складно", - сказав Черненко.

Він додав, що для напрацювання законів повинна бути створена робоча група. У свою чергу народний депутат від Радикальної партії Ігор Попов додав, що робоча група буде утворена на базі профільного комітету.

"Є повне розуміння, що потрібні відкриті списки на парламентських виборах, і це вже навіть не обговорюється", - сказав Черненко.

Нагадаємо, Володимир Гройсман заявив, що в Україні місцеві вибори можна провести в жовтні 2015 р.