ua en ru

Нові санкції США суперечать інтересам Євросоюзу, - МЗС Німеччини

Нові санкції США суперечать інтересам Євросоюзу, - МЗС Німеччини Фото: МЗС Німеччини (facebook.com/AuswaertigesAmt)

Дональд Трамп 2 серпня підписав закон про введення санкцій проти РФ, Ірану та КНДР

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що санкції президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа проти Росії, Ірану і КНДР суперечать інтересам європейських партнерів. Про це передає DW.

Повідомляється, що міністр закордонних справ Зігмар Габріель розкритикував санкції США спрямовані проти Росії, Ірану і КНДР.

"Нове правове становище в Сполучених Штатах діаметрально протилежних інтересів Німеччини і Європейського Союзу", - сказав міністр.

"За словами президента США Дональда Трампа повинні наслідувати дії, які покажуть, що новий закон про санкції не є спрямованим проти європейських інтересів і Вашингтон хоче домовитися зі своїми друзями в Європі", - заявив Габріель.

На його думку, США "переслідують свої економічні інтереси".

"Агресивне поєднання зовнішньополітичних питань і американських економічних інтересів, бажання викинути російський газ до європейського ринку, щоб мати можливість продавати американський, - цього ми не можемо прийняти", - вважає Габріель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 2 серпня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав закон про введення нових санкцій проти Росії, Ірану і Північної Кореї.