ua en ru

Нові правила "Укренерго" несуть небезпеку для шахтарів Львівсько-Волинського басейну, - експерт

Нові правила "Укренерго" несуть небезпеку для шахтарів Львівсько-Волинського басейну, - експерт Нові правила "Укренерго" можуть нести небезпеку для шахтарів Львівсько-Волинського басейну

Нові правила "Укренерго" несуть небезпеку для шахтарів Львівсько-Волинського басейну. Таку думку висловила голова первинного осередку профспілки Червоноградської збагачувальної фабрики Наталія Барна.

"Ми повністю залежимо від шахт та електростанцій. Якщо не будуть ТЕС брати вугілля, Червоноградська збагачувальна фабрика закриється. Ми повністю залежимо від електростанцій – відправляємо вугілля на ТЕС, які працюють на експорт. Але якщо вони, електростанції, брати вугілля не будуть, то все, ми закриваємося", - розповіла Наталія Барна.

За її словами, зараз фабрика переробляє весь обсяг вугілля, який отримує від шахт Львівсько-Волинського басейну.

"Ми все, що отримуємо від шахт, переробляємо, і у нас відразу ж забирають вугілля на ТЕС. Зараз нам не вистачає вугілля – фабрика не працює на повну потужність. Сподіваємося, що з часом шахти зможуть збільшити видобуток, і тоді ми будемо переробляти 150 тисяч тонн в місяць. А зараз ми останній місяць всього 90 тисяч тонн переробляли. У шахт немає грошей на обладнання, вони мало видобувають, а дотацій від держави вистачає лише на зарплати шахтарям", - підкреслила Наталія Барна.

Нагадаємо, ДП НЕК "Укренерго" повідомило про зміни у проведенні аукціонів з продажу електроенергії в інші країни. Згідно з опублікованими на сайті компанії правилами, виставлений на аукціон експортний перетин для поставки електроенергії в Європу розділений на декілька потоків.

Як раніше повідомляли ЗМІ, "Укренерго" опублікувала деталі аукціонів з експорту електроенергії в сусідні з Україною країни. Зокрема, постачання електроенергії з Острова Бурштинської ТЕС в Угорщину і Румунію продаються як окремі потоки потужністю 455 МВт і 50 МВт "відповідно всупереч встановленому рішенням міністерства єдиного потоку (Бурштинський острів – Європа)".