ua en ru

Нові 100-річні облігації США купуватимуть банки, пенсійні фонди і страхові компанії, - аналітики

Нові 100-річні облігації США матимуть попит у інвесторів, що спеціалізуються на покупці держоблігацій. Аналітики називають серед потенційних покупців банки, пенсійні фонди і страхові компанії, пише РБК daily.

Як очікується, обсяг ринку нових американських цінних паперів через п'ять років досягне 2,4 трлн дол. На той час попит на нізькоризикові активи повинен збільшитися у зв'язку з набуттям чинності положень законів Додда-Френка і угоди по банківському регулюванню «Базель III». Окрім цього облігації з тривалішим терміном звернення розповсюджуватимуться серед ширшого кругу інвесторів в порівнянні з сьогоднішнім днем, коли переважно treasuries володіють зарубіжні центральні банки і крупні інвестори.

«В даний час вартість запозичень для США знаходиться на мінімальних рівнях за всю історію. Випускаючи облігації на тривалий термін, вони хочуть зберегти цю перевагу на термін дії облігацій», - сказав професор Лондонської школи економіки Томас Кирхмайер.

Крім того, цей крок Мінфіну в цілому повинен здешевити обслуговування гігантського американського держборгу. Зараз верхня планка запозичень уряду США законодавчо встановлена на рівні 14,3 трлн дол. Проте, як вважають аналітики, ця межа може бути досягнута вже в травні цього року.