ua en ru

На нову систему харчування у 2018 році планується перевести 51 військову частину, - Міноборони

На нову систему харчування у 2018 році планується перевести 51 військову частину, - Міноборони Фото: Анатолій Петренко (mil.gov.ua)

У 2017 році на нову систему харчування було переведено 23 військові частини

На нову систему харчування у 2018 році планується перевести ще 51 військову частину. Про це заявив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, повідомляє прес-служба Міноборони.

"На виконання рішення президента України - верховного головнокомандувача Збройних сил України, у 2017 році на нову систему продовольчого забезпечення із застосуванням Каталогу продуктів харчування переведено 23 військові частини та установи. У 2018 році планується ще 51 військову частину перевести на нову систему харчування", - заявив він.

Він також зазначив, що наразі Міноборони розробило та ввело в дію новітні добові польові набори продуктів в асортименті, що дозволяє в межах близько 5 тисяч калорій забезпечувати харчування військовослужбовця в польових умовах.

Як повідомляється, на відміну від попередніх наборів сухих продуктів, нові набори дозволяють забезпечити харчування військових більш, ніж на три доби.

Нагадаємо, раніше радник президента і міністра оборони Юрій Бірюков заявляв, що в 2018 році 89 військових частин планується перевести на нову систему харчування.