ua en ru

Нову редакцію закону про віросповідання необхідно узгодити з громадськістю та релігійними організаціями, - Фельдман

Представники українських церков остерігаються нового закону про свободу віросповідання, оскільки не було масштабного обговорення в суспільстві. Про це сьогодні журналістам повідомив у рамах Київського міжконфесійного форуму народний депутат України засновник Київського міжконфесійного форуму Олександр Фельдман.

"Я думаю, що церкви з побоюванням ставляться до таких речей, які проходять без громадських слухань і дискусій у суспільстві. Без проведення круглих столів. Ці речі дуже тонкі і специфічні, чим більше буде обговорення в суспільстві, тим швидше такі речі будуть прийматися суспільством. Думаю, що церковні лідери побоюються створення різних сект, нетрадиційних утворень, які можуть розшити основи віри основних течій ", - сказав Фельдман.

Відповідний закон припускає введення "подвійної" реєстрації релігійних організацій: державної реєстрації для придбання ними статусу юридичної особи; реєстрацію статутів (положень) релігійних організацій.

Не дивлячись на те, що закон вже набув чинності, представники релігійних організацій звернулися до Президента України Віктора Януковича з проханням скасувати "подвійну реєстрацію". Янукович, у свою чергу, доручив внести зміни до закону про свободу совісті та релігійні організації.