ua en ru

Новини України за 9 червня: підвищення тарифів на тепло і рекапіталізація держбанків

Новини України за 9 червня: підвищення тарифів на тепло і рекапіталізація держбанків Фото: НБУ просить підтримки ВРУ в зміну низки законів, необхідних для реформування держбанків

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 9 червня: в Україні з липня в 2 рази зростуть тарифи на тепло, призначення кандидатів в новий склад ЦВК буде окремим голосуванням по кожному, Юрій Луценко прогнозує початок процесу заочного засудження Януковича на кінець року, у НБУ розповіли про те, що на докапіталізацію держбанків за 9 років витратили майже 90 млрд гривень і попросили підтримки ВРУ в зміну низки законів, необхідних для їх реформування, а в Багдаді прогриміли два вибухи

В Україні з липня в 2 рази зростуть тарифи на тепло

НКРЭКУ з 1 липня 2016 року підвищує тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення в 2 рази. Так, повідомляється, що зараз середньозважений тариф на тепло становить 534 гривні за 1 гігакалорію, з 1 липня він буде встановлений на рівні 1043 гривні за гігакалорію. У регуляторі пояснили, що підвищення пов'язане зі зміною тарифу на природний газ, який використовується при виробництві тепла.

Новини України за 9 червня: підвищення тарифів на тепло і рекапіталізація держбанків

Фото: з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні 1043 гривні за гігакалорію

Призначення кандидатів в новий склад ЦВК буде окремим голосуванням по кожному

Андрій Парубій заявив про те, що пакетного голосування за новий склад Центральної виборчої комісії не буде. Він зазначив, що призначення буде відбуватися окремим голосуванням за проекти постанов по кожному кандидату. Зазначимо, що раніше Петро Порошенко вніс у парламент дві постанови, одним з яких пропонує звільнити 12 членів ЦВК, а іншим рекомендує призначити 11 нових.

Новини України за 9 червня: підвищення тарифів на тепло і рекапіталізація держбанків

Фото: по кожному кандидату в парламент буде внесено окрему ухвалу

Луценко прогнозує початок процесу заочного засудження Януковича на кінець року

Юрій Луценко розраховує на те, що процес заочного засудження Віктора Януковича почнеться до кінця року. Однак, за його словами, вирок суду буде нескоро - він не може обійтися кількома засіданнями, оскільки інкриміновані звинувачення дуже серйозні. Це "створення злочинної організації, розподіл ролей, узурпацію державної влади, розкрадання державних коштів, насильство щодо мирних громадян, вбивство мирних громадян, зрештою, заклик до агресії на території України". У той же час Луценко зазначив, що слідство у справах Януковича невиправдано затягується.

Новини України за 9 червня: підвищення тарифів на тепло і рекапіталізація держбанків

Фото: Луценко зазначив, що вирок суду буде нескоро

На докапіталізацію держбанків за 9 років витрачено майже 90 млрд гривень

Голова НБУ Валерія Гонтарєва розповіла про те, що на докапіталізацію держбанків за останні 9 років було витрачено майже 90 млрд гривень, і звернулася до Ради з проханням підтримати зміни до низки законів, необхідних для їх реформування. Також вона зазначила, що відповідні зміни мають початися з нових принципів формування наглядових рад державних банків та обрання менеджменту на конкурентних засадах. Крім того, Гонтарєва повідомила, що до кінця 2016 року регулятор проведе діагностичне обстеження 40 банків. За її словами, проведення стрес-тестів відповідає провідному світовому досвіду, і вони будуть проводитися надалі як один із стандартних інструментів аналізу фінансової стійкості окремих банків та банківської системи в цілому.

Новини України за 9 червня: підвищення тарифів на тепло і рекапіталізація держбанків

Фото: НБУ просить підтримки ВРУ в зміну низки законів, необхідних для реформування держбанків

Вибухи в Багдаді

Вчора в Багдаді сталися два вибухи, в результаті яких загинули не менше 25 осіб, а понад 60 постраждали. Повідомляється, що перший теракт був здійснений смертником на замінованому автомобілі біля військової бази Ет-Таджі на півночі Багдада. Другий вибух прогримів на сході столиці.

Новини України за 9 червня: підвищення тарифів на тепло і рекапіталізація держбанків

Фото: у Багдаді прогриміло два вибухи

Читайте також: авторські матеріали про те, що Кабмін пропонує школярам відпочити на 50 гривень, а також про те, хто побореться за 7 крісел в Раді.