ua en ru

Новини України за 7 червня: закупівля російського газу і пенсії працюючим пенсіонерам

Новини України за 7 червня: закупівля російського газу і пенсії працюючим пенсіонерам Фото: "Нафтогаз" розгляне пропозиції "Газпрому" на наступні 3 кварталу

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 7 червня: Україна може відновити закупівлі російського газу за умови конкурентної ціни і узгодження "зимового пакету", комітет рекомендує ВР відновити пенсії для працюючих пенсіонерів в повному обсязі, Порошенко запропонував звільнити 12 членів Центральної виборчої комісії, Інтерпол намагається встановити місце перебування Іванющенко, а Шульц вважає Грузію готової до візової лібералізації

"Нафтогаз" розгляне пропозиції "Газпрому" на наступні 3 кварталу

"Нафтогаза" запропонував "Газпром" включити доповнення до контракту між сторонами. Так, "Нафтогаз" як і раніше допускає співпрацю з "Газпромом" тільки, якщо російська компанія запропонує ціну нижче, ніж європейські постачальники. Крім того, в "зимовому пакеті" повинні бути прописані умови поставки російського газу в Україну протягом наступних трьох кварталів. Економічно обґрунтованою ціною від "Газпрому" у "Нафтогазі" вважають ціну на рівні "хаб мінус транспорт". У компанії очікують, що ціни на європейському ринку будуть нижче протягом третього кварталу, тому зараз "Нафтогаз" скоротив купівлю імпортного газу. Зазначимо також, що за словами глави "Газпромома" Олексія Міллера, компанія отримала листа від "Нафтогазу" з проханням про відновлення поставок у другому півріччі 2016 року і першому кварталі 2017 року.

Новини України за 7 червня: закупівля російського газу і пенсії працюючим пенсіонерам

Фото: Україна може відновити закупівлі російського газу

Комітет рекомендує ВР відновити пенсії для працюючих пенсіонерів

Комітет з питань соцполітики рекомендує Раді відновити у повному оюъеме пенсії для працюючих пенсіонерів. Відповідний законопроект передбачає виключення тимчасовій на 2016 рік норми. Його рекомендується прийняти за основу з подальшим доопрацюванням до другого читання. Голова комітету Людмила Денисова зазначає, що такі зміни можуть гарантувати підвищення рівня життя для пенсіонерів, а також забезпечать доступ громадян до їх законних прав.

Новини України за 7 червня: закупівля російського газу і пенсії працюючим пенсіонерам

Фото: відповідний законопроект рекомендовано прийняти за основу

Порошенко запропонував звільнити 12 членів ЦВК

Петро Порошенко пропонує Верховній раді звільнити 12 членів Центральної виборчої комісії. Так, в цей список увійшли Тамару Астахову, Юрія Данилевського, Ігоря Жиденка, Тетяну Лукаш, Андрія Магеру, Михайла Охендовського, Броніслава Райковського, Жанну Усенко-Чорну, Олександра Чупахіна, Юлію Швець, Олександра Шелестова, Валерія Шелудька. У той же час, президент рекомендує призначити на посади в ЦВК Аллу Басалаеву, Михайла Вербенського, Романа Гребу, Ольгу Želtovu, Олега Конопольского, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Віталія Плукаря, Євгена Радченка, Синицю Надію і Леонтія Шипілова. Відповідний законопроект був зареєстрований в Раді вчора. Також Порошенко глава держави закликав нардепів призначити новий склад Центрвиборчкому до кінця поточної сесії.

Новини України за 7 червня: закупівля російського газу і пенсії працюючим пенсіонерам

Фото: Порошенко озвучив нові кандидатури в ЦВК

Інтерпол намагається встановити місце перебування Іванющенко

Речник МВС Артем Шевченко заявив про те, що Інтерпол намагається встановити місце перебування соратника Януковича Юрія Іванющенка. Так, за його словами, якщо Іванющенко де буде помічений, то про це буде повідомлено в українське бюро організації, яке в свою чергу передає відповідну інформацію в ГПУ. Також Шевченко додав, що нардеп Сергій Лещенко, який раніше заявив про скасування розшуку Іванющенко, отримав від Інтерполу розгорнуту відповідь на свій депутатський запит, однак "робить свої висновки".

Новини України за 7 червня: закупівля російського газу і пенсії працюючим пенсіонерам

Фото: Іванющенко є в розшуку Інтерполу з метою встановлення місця його перебування

Шульц вважає Грузію готової до візової лібералізації

Голова Європарламенту Мартін Шульц вважає, що Грузія готова до введення безвізового режиму з Європейським Союзом. За його словами, країна виконала всі умови для лібералізації візового режиму, і він вважає, що "потрібно вводити без зволікання". Також він зазначив, що відбулася хороша зустріч з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі, в ході якої обговорювалися судова реформа та безвізовий режим.

Новини України за 7 червня: закупівля російського газу і пенсії працюючим пенсіонерам

Фото: Шульц очікує якнайшвидшого скасування віз для Грузії

Читайте також: авторські матеріали про те, як Порошенко веде кадрову політику, а також про те, у чому МАУ програє європейським авіакомпаніям, і