ua en ru

Новини України за 29 серпня: відставка Ложкіна і слухання за позовами Коломойського до РФ

Новини України за 29 серпня: відставка Ложкіна і слухання за позовами Коломойського до РФ Фото: Ложкін пішов у відставку з посади голови АП

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 29 серпня: Борис Ложкін пішов у відставку з поста глави Адміністрації президента, Гаазький суд почав слухання за позовом Ігоря Коломойського до Росії, у Львівській області підірвали авто, в Брюсселі в інституті кримінології вибухнула бомба, а в Ємені смертник підірвався у військовому таборі.

Відставка Ложкіна

Глава АП Борис Ложкін пішов у відставку з займаної посади. Однак далеко він йде не збирається, і, за словами Петра Порошенка, очолить Національний інвестиційний рада. Крім того, Ложкін залишиться радником президента. У свою чергу, на вакантну посаду Порошенко призначив голову Харківської ОДА Ігоря Райнина. Новоспечений керівник АП ще до затвердження всіх формальностей за його призначенням, розповів про те, які першочергові завдання поставив перед ним президент. За його словами, це "оптимізація управлінських процесів і прийняття рішень по реалізації ініційованих президентом реформ".

Слухання за позовами Коломойського до РФ

Учора Гаазький міжнародний арбітражний суд почав слухання за позовом Ігоря Коломойського, "Приватбанку", ТОВ "Аеропорт "Бельбек", ПАТ "Укрнафта" та ТОВ "Стабіл" до РФ. Як відомо, Україні дозволили надати матеріали не бере участь в суперечці країні, однак присутні на слуханнях не дозволили. Так, щодо аеропорту "Бельбек", що знаходиться в Севастополі, Коломойський вимагає компенсацію у розмірі 15 млн доларів. Претензії "Приватбанку" до РФ пов'язані з втратами після анексії Криму банківського бізнесу на території півострова. А "Укрнафта", "Стабіл" і ще 10 інших позивачів звинувачують Росію в експропріації їх інвестицій в автозаправні комплекси в Криму.

Підрив авто у Львівській області

Вчора в Старому Селі Пустомитівського району Львівської області підірвався позашляховика марки Mercedes. В результаті загинули три людини, одна госпіталізована. Повідомляється, що в салоні спрацював вибуховий пристрій, а після цього автомобіль ще і обстріляли з автоматичної зброї. Пізніше в МВС розповіли про те, що подія пов'язана з боротьбою за вплив між організованими злочинними групами в регіоні.

Вибух у Брюсселі

В ніч на 29 серпня невідомі на автомобілі протаранили три забору інституту кримінології, після чого підірвали бомбу біля лабораторії. Повідомляється, що вибух завдав "значний збиток". Поліція затримала п'ятьох підозрюваних, а інцидент був кваліфікований як умисний підпал, а його пов'язують з діяльністю організаційної злочинного угруповання.

Теракт в Ємені

У військовому тренувальному таборі в Ємені терорист-смертник влаштував вибух. Він підірвав замінований автомобіль, направивши його до місця збору новобранців, які прибули на службу в армії. В результаті теракту загинули щонайменше 60 осіб. За інформацією AFP, відповідальність за теракт в Адені взяло на себе "Ісламську державу".

Читайте також: авторські матеріали про те, що про російських військових навчаннях думають експерти, всі подробиці вбивства дівчинки в Лощиновке Одеської області, а також інтерв'ю з главою Міненерго Ігорем Насаликом.