ua en ru

Новини України за 25 серпня: розшук Каськіва Інтерполом і торгові преференції від ЄС

Новини України за 25 серпня: розшук Каськіва Інтерполом і торгові преференції від ЄС Фото: Каськів знаходиться в розшуку Інтерполу

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 25 серпня: Владислав Каськів знаходиться в розшуку Інтерполу, Україна просить у ЄС додаткових торговельних преференцій, НАБУ розслідує покупку лісу фірмою сім'ї Арсена Авакова, оголошення переможця відбору міста-господаря пісенного конкурсу Євробачення-2017 скасовано, а ООН звинуватила війська Асада і ИГИЛ в застосуванні хімічної зброї.

Розшук Каськіва Інтерполом

Згідно з документами, які має в своєму розпорядженні РБК-Україна, екс-глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів знаходиться в розшуку Інтерполу. Згідно з повідомленням Генерального секретаріату Інтерполу, червоне повідомлення Інтерполу про міжнародному розшуку Каськіва опубліковано 1 серпня. Однак на сайті Інтерполу інформація про розшук відсутня. Факт того, що Каськів дійсно в розшуку, підтверджує ще один документ, а саме повідомлення Панамського і Коста-Риканського бюро Інтерполу. Там йдеться про те, що 17 серпня 2016 року Каськів намагався виїхати з Панами в Коста-Ріку, однак був зупинений на кордоні.

Гройсман просить у ЄС торгових преференцій

Володимир Гройсман просить ЄС надати додаткові торговельні преференції Україні. Каже, що це потрібно для реалізації торгової частини про Асоціацію України з ЄС. Також він підкреслив пріоритетність запровадження безвізового режиму. Ян Томбінський, у свою чергу, запевнив підтримки України з боку ЄС, зокрема в умовах загрози агресії і її територіальної цілісності.

Розслідування стосовно сім'ї Авакова

НАБУ підозрює екс-керівництво Дергачівської районної державної адміністрації у незаконному відчуженні земельної ділянки площею 18,15 га в інтересах АТ "Інвестор". Згідно з документами, 42% акцій компанії належать дружині Арсена Авакова Інні Авакової, а ще 1,69% акцій належить його синові Олександру Авакову. Як відомо, зуд надав НАБУ доступ до документів, що стосуються відносин з АТ "Інвестор".

Місто Євробачення так і не визначили, хоча обіцяли

В Україні ніяк не можуть визначитися з тим, де ж пройде Євробачення-2017. Оголошення переможця відбору міста-господаря вже кілька разів відкладали. І вчора це сталося в черговий раз. Вранці на сайті Кабміну з'явилося повідомлення про те, що 25 серпня, о 15:00 відбудеться брифінг, в ході якого це питання вирішать остаточно. Однак брифінг скасували, а причини і дату оголошення результатів відбору в уряді поки не повідомили.

ООН звинуватила війська Асада і ИГИЛ в застосуванні хімічної зброї

Слідча комісія ООН прийшла до висновку, що не тільки ИГИЛ, але і уряд Асада в 2014 і 2015 роках застосовували хімічну зброю. Повідомляється, що 24 слідчого з JIM до 31 серпня повинні підготувати звіт про дев'яти відповідних нападах. Підкреслюється, що країни Заходу задовго до публікації звіту заявили, що урядові війська Сирії використовували хімічну зброю. При цьому офіційний Дамаск заперечував ці звинувачення. Крім того, Радбез ООН може застосувати міри покарання на адресу винних.

Читайте також: авторські матеріали про те, що потрібно знати про нового посла США в Україні Марі Йованович, а також про те, що в Україні подорожчають горілка, пиво і сигарети.