ua en ru

Новини України за 21 червня: обшуки у Клюєва і ЗВТ України з Канадою

Новини України за 21 червня: обшуки у Клюєва і ЗВТ України з Канадою Фото: ГПУ провела обшук будинку Андрія Клюєва

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 21 червня: ГПУ провела обшуки у Андрія Клюєва і Володимира Сівковича, Україна і Канада планують підписати угоду про ЗВТ в липні, американські інвестори зацікавлені в приватизації ОПЗ, Комітет ПАРЄ підтримав проект резолюції про політичні наслідки конфлікту в Україні, а посли ЄС вирішили продовжити санкції проти Росії на півроку, поетапне зняття яких допускає Франсуа Олланд.

Обшуки у Клюєва і Сівковича

Учора Генеральна прокуратура провела обшуки в будинках колишнього глави АП Андрія Клюєва і колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича. Повідомляється, що дозвіл на обшук дав суддя Печерського районного суду, а слідчі дії проводилися з метою виявлення речей і документів, які допоможуть встановити місцезнаходження їх власників. Також у ГПУ уточнили, що в даний момент проводяться вісім обшуків у приміщеннях, що належать високопоставленим чиновникам періоду президентства Януковича. Відзначимо також, що спочатку з'явилася інформація про те, що обшук проходить у будинку Ляшко. Проте прес-секретар генпрокурора Лариса Саган уточнила, що правоохоронці проводять слідчі дії в сусідніх будинках, а саме - у Клюєва і Сівковича.

Новини України за 21 червня: обшуки у Клюєва і ЗВТ України з Канадою

Фото: правоохоронці провели слідчі дії у будинках чиновників епохи Януковича

ЗВТ України з Канадою

Прем'єр-міністр Канади Джастіном Трюдо заявив про те, що Україна і Канада планують підписати угоду про зону вільної торгівлі в Києві. Також повідомляється, що глава уряду Канади підтвердив намір відвідати Україну з офіційним візитом 11-12 липня 2016 року. Крім того, Трюдо запевнив, що підписання угоди про ЗВТ залишається найвищим пріоритетом. А перший віце-прем'єр і глава МЕРТ Степан Кубів у свою чергу відзначив особливу роль Канади для України.

Новини України за 21 червня: обшуки у Клюєва і ЗВТ України з Канадою

Фото: угода почне новий етап у торговельних відносинах між Україною і Канадою

Американські інвестори зацікавлені в приватизації ОПЗ

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що американські інвестори зацікавлені в приватизації ОПЗ. За його словами, "у нас є великі можливості по залученню американських інвестицій". Також глава уряду анонсував візит в Україну заступників міністра торгівлі США Пенні Пріцкер. Гройсман додав, що "ми домовилися про те, що вони нам нададуть технічну підтримку створення Офісу при прем'єр-міністрі з супроводу інвестицій".

Новини України за 21 червня: обшуки у Клюєва і ЗВТ України з Канадою

Фото: планується візит заступників міністра торгівлі США

Комітет ПАРЄ підтримав чергову резолюцію по Україні

Як повідомила народний депутат від БПП Світлана Заліщук, комітет ПАРЄ підтримав проект резолюції щодо політичних наслідків конфлікту в Україні. За її словами, цей документ підготовлений депутатом з Чехії Христиною Zelenkovoj, і оцінює ситуацію в Україні протягом трьох резолюцій, прийнятих ПАРЄ у 2014 і 2015 роках, які наклали санкції на Російську делегацію. Відзначається, що ця резолюція повинна бути проголосована Асамблеєю. Також Заліщук зазначила, що в резолюції серед іншого значаться порушення територіальної цілісності і суверенітету України, погіршення ситуації з правами людини в Криму, нагадує РФ про мінські угоди, вітає звільнення українських політв'язнів в Росії.

Новини України за 21 червня: обшуки у Клюєва і ЗВТ України з Канадою

Фото: документ оцінює ситуацію в Україні протягом трьох резолюцій, прийнятих ПАРЄ у 2014 і 2015 роках

Санкції проти Росії

Президент Франції Франсуа Олланд припускає поетапне зняття санкцій проти Росії. За його словами, це можливо за умови повного виконання мінських угод. У той же час, посли ЄС вирішили продовжити санкції проти Росії на півроку - до 31 січня. Крім того, продовжити санкції проти РФ Євросоюз закликав сенат США. Згідно з повідомленням, дане звернення засноване на невиконання Росією мінських угод. "Вкрай важливо, щоб США та ЄС підтримували атлантичну солідарність перед лицем кричущого нехтування Росією своїх зобов'язань по Мінську і триваючу незаконну окупацію Криму". - йдеться в листі.

Новини України за 21 червня: обшуки у Клюєва і ЗВТ України з Канадою

Фото: Олланд припускає поетапне зняття санкцій проти Росії

Читайте також: авторські матеріали про те, кому Порошенко довірив керувати регіонами, репортаж про те, як живеться в прифронтовому Маріуполі, а також інтерв'ю з головним епідеміологом Моз Іриною Колесникової.