ua en ru

Новини України за 21 липня: завершення підрахунку голосів на довиборах в Раду і новий посол ЄС

Новини України за 21 липня: завершення підрахунку голосів на довиборах в Раду і новий посол ЄС Фото: Михайло Охендовський

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 21 липня: ЦВК завершила обробку протоколів на довиборах у Верховну Раду, Х'ю Мінгареллі офіційно призначений новим послом ЄС в Україні, ГПУ провела обшуки у мера Бучі Федорука, HRW зафіксувала 20 випадків незаконного утримування людей в Україні в 2016 році, а в СБУ розглядає 6 версій убивства Павла Шеремета.

ЦВК завершила обробку протоколів на довиборах

ЦВК нарешті опрацювала всі 100% протоколів на довиборах у Верховну Раду. Тепер визначені переможці у всіх 7 округах, в яких проводилося голосування. Так, в окрузі №27 (Дніпро) перемогла Тетяна Ричкова, за яку віддали свої голоси 44,57%. В окрузі №85 (Калуш, Івано-Франківська область) - Віктор Шевченко ("Укроп", 21,19% голосів) .В окрузі №206 (Чернігів) перемогу здобув Максим Микитась з результатом 31,45%. В окрузі №151 (Полтавська область) - лідирував Руслан Богдан ("Батьківщина", 21,64%). В окрузі №114 (Луганська область) - Сергій Шахов ("Наш край", 37,21%). У 23 окрузі (Волинська область) найбільше голосів набрала Ірина Констанкевич (Кріп, 57,42%). А на 183 окрузі в Херсонській області більшість отримав Юрій Одарченко ("Батьківщина", 25,00%).

Новини України за 21 липня: завершення підрахунку голосів на довиборах в Раду і новий посол ЄС

Фото: голосування проходило в неділю, 17 липня

Новий посол ЄС в Україні

Згідно з повідомленням на сайті Єврокомісії, Х'ю Мінгареллі офіційно призначений главою представництва Євросоюзу в Україні, змінивши на цій посаді Яна Томбінського. Так, відзначається, що Він перейде на роботу в Ватикан.

Новини України за 21 липня: завершення підрахунку голосів на довиборах в Раду і новий посол ЄС

Фото: Мінгареллі змінить Томбінського на посаді голови представництва ЄС в Україні

Обшуки у мера Бучі

Учора ГПУ провела обшуки в будинку мера Бучі Анатолія Федорука. Його підозрюють у махінаціях з виділенням землі. У той же час, як повідомив нардеп Володимир Ар'єв, його спільник мер Ірпеня Володимир Карплюк покинув країну, проте в ГПУ цю інформацію не підтвердили. Крім того, Юрій Луценко повідомив про те, що "в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки по 31 адресою, в тому числі і за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня. Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки свого оточення і потрібним людям з Києва"

Новини України за 21 липня: завершення підрахунку голосів на довиборах в Раду і новий посол ЄС

Фото: незаконне надання у власність здійснювалося в період 2006-2012 років

HRW зафіксувала 20 випадків незаконного утримування людей в Україні в 2016

Директор Human Right Watch у Європі та Центральній Азії Рейчел Денбер повідомила про те, що в Україні в 2016 році зафіксовано 20 випадків незаконного утримування цивільних осіб. За її словами, "деякі люди були викрадені, деякі незаконно утримувалися, деякі піддавалися тортурам. Всі ці люди містилися в повній ізоляції. Це далеко не повна картина, ми не може знати про всі такі випадки. Коли ми віддавали наш звіт до друку, ми дізналися ще про двох таких випадках". Також вона зазначила, що порушення відбуваються з двох сторін. Крім того, згідно свіжому звіту правозахисних організацій Amnesty International і Human Rights Watch, в будівлях СБУ в Харкові, Маріуполі, Краматорську та Ізюмі влаштовані секретні в'язниці. Так, правозахисники повідомляють, що людей в секретних в'язницях СБУ утримують таємно, родичам кажуть, що вони не в них.

Новини України за 21 липня: завершення підрахунку голосів на довиборах в Раду і новий посол ЄС

Фото: незаконно утримуваних в Україні і на окупованому Донбасі використовують для обміну полоненими

В СБУ розглядає 6 версій убивства Шеремета

Радник голови СБУ Юрій Тандем повідомив про те, що слідство розглядає 6 версій причин вбивства Павла Шеремета. За його словами, слідство прислухається до версії нардепа Сергія Висоцького, згідно з якою вбивство Шеремета може стати початком спецоперації проти держбезпеки України. Крім того, однією з версій є замах на Олену Притулу. Також Тандем озвучив прохання не розголошувати подробиць слідства і не піаритися на події.

Новини України за 21 липня: завершення підрахунку голосів на довиборах в Раду і новий посол ЄС

Фото: Тандем озвучив прохання спецслужб до політиків і експертів утриматися від піару

Читайте також: авторські матеріали про те, чому партія Порошенка програла довибори в Раду про звіт міжнародних правозахисників про тортури і викрадання людей на Донбасі, а також про те, скільки телеканали програли на забороненої реклами пива.