ua en ru

Новини України за 12 липня: ліквідація МРЕВ і відповідні санкції проти РФ

Новини України за 12 липня: ліквідація МРЕВ і відповідні санкції проти РФ Фото: Аваков анонсував ліквідацію МРЕВ

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 12 липня: Арсен Аваков заявив, що через 9 місяців МРЕВ буде ліквідовано, рішення про санкції проти РФ набула чинності, Конституційний суд заборонив Кабміну скорочувати витрати на суди, Володимир Гройсман заявив, що найбільша кількість скарг від бізнесу надходить на дії ГФС, а українські трирічні євробонди досягли максимуму 2014 року

Ліквідація МРЕВ

Арсен Аваков заявив про те, що МВС планує протягом 9 місяців ліквідувати МРЕВ. Так, за його словами, цей відділ буде замінений сервісними центрами. Він підкреслив, що в сервісних центрах можна буде оформити і додаткові довідки, які оформляє МВС. Міністр також зазначив, що сервісні центри не перетинаються з діяльністю центрів надання адміністративних послуг.

Новини України за 12 липня: ліквідація МРЕВ і відповідні санкції проти РФ

Фото: Аваков заявив, що МРЕВ через 9 місяців буде замінений сервісними центрами

Рішення про санкції проти РФ набула чинності

Вчора, 12 липня, набуло чинності рішення про санкції проти РФ. Так, документ був підготовлений Радою національної безпеки і оборони України у відповідь на запровадження Росією відповідних торговельних заборон щодо України. Нагадаємо, що згідно з рішенням Кабміну, продовольче ембарго продовжено до кінця 2017 року.

Новини України за 12 липня: ліквідація МРЕВ і відповідні санкції проти РФ

Фото: Відповідна урядова постанова опублікована в "Урядовому кур'єрі"

КС заборонив Кабміну скорочувати витрати на суди

Конституційний суд заборонив Кабміну скорочувати витрати на суди і зарплати суддям. Так, згідно з рішенням КС, відповідний пункт держбюджету України на 2016 рік, де передбачено, що "норми і положення закону України "Про судоустрій і статус суддів" ... застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевих бюджетів та бюджету Фонду соціального страхування України" визнано таким, що не відповідають Конституції України Також наголошується, що дане рішення оскарженню не підлягає.

Новини України за 12 липня: ліквідація МРЕВ і відповідні санкції проти РФ

Фото: КС виходив з того, що Кабмін порушив принцип перерозподілу влади

Скарги на ГФС від бізнесу

Володимир Гройсман заявив про те, що найбільша кількість скарг від бізнесу надходить на дії ГФС. Крім того, бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета повідомив про те, що з 1 тис. скарг, які отримав його офіс, 446 стосуються роботи ГФС. Зокрема, він зазначив, що відзначив, що мова йде про неправомірні перевірки та питання відшкодування ПДВ. За його словами, "найбільш болюче питання для бізнесу, головний біль" це питання адміністрування податків та митниця. Також він повідомив, що прем'єр доручив голові ГФС Роману Насирову до 24 серпня вирішити проблеми з відшкодуванням ПДВ, та прозвітувати про вжиті заходи.

Новини України за 12 липня: ліквідація МРЕВ і відповідні санкції проти РФ

Фото: за словами Гройсмана, бізнес найчастіше скаржиться на ГФС

Українські трирічні євробонди досягли максимуму 2014 року

Вперше з січня 2014 року рівень прибутковості трирічних євробондів України опустився нижче 8%. Експерти пов'язують таку динаміку з тим, що зараз інвестори перебувають в активному пошуку високодохідних активів. Починаючи з лютого поточного року, прибутковість українських доларових облігацій з терміном погашення в 2019 році знизилася більш ніж на 4 п. п., а 11 липня — на 6 п. п., до 7,71%, - пише агентство. На думку експертів, така динаміка свідчить про те, що інвестори все більш впевнені в майбутньому зростанні української економіки.

Новини України за 12 липня: ліквідація МРЕВ і відповідні санкції проти РФ

Фото: експерти пояснюють це пошуком інвесторами високоприбуткових активів

Читайте також: авторські матеріали про те, як екс-глава Наркополіції балотується в Раду, а також про те, що українці вчаться заробляти на корисних ботах.