ua en ru

Новини України за 1 вересня: перемир'я в АТО і зростання тарифів на електроенергію

Новини України за 1 вересня: перемир'я в АТО і зростання тарифів на електроенергію Фото: Степан Полторак

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 1 вересня: в зоні АТО почав діяти режим припинення вогню, в Україні зросли тарифи на електроенергію, В Держдепі США заявили про наявність плану на випадок вторгнення РФ в Україну, МВФ розгляне виділення траншу Україні в другій половині вересня, а Мішел Темер офіційно вступив на посаду президента Бразилії.

Перемир'я в зоні АТО

У зоні АТО з 1 вересня набув чинності режим припинення вогню. За словами глави Міноборони Степана Полторака, "на 9:00, починаючи з 00:00, у нас немає жодного обстрілу". Однак його словами суперечить повідомлення прес-центру АТО, в якому йдеться про те, що "вже в 00:05 1 вересня почали порушувати режим припинення вогню". Крім того, повідомляється, що в ході бойового зіткнення з ворожою ДРГ загинув український військовий.

Зростання тарифів на електроенергію

З 1 вересня в Україні підвищилися тарифи на електроенергію. Так, тепер ті, хто споживає до 100 кВТ.ч будуть платити за 0,714 гривень (раніше платили по 0,57 гривень), 100 кВт.ч - 600 кВт.ч - 1,29 гривень (було 0,99 гривень), а споживають понад 600 кВт.ч - 1,638 гривень (було 1,56 гривень). Чергове підвищення тарифів заплановано на 1 березня 2017 року.

У Держдепі заявили про наявність плану на випадок вторгнення РФ в Україну

У Держдепартаменті США заявили про те, що на випадок повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Америки і Європи є план. Він полягає в посиленні санкцій. Повідомляється,Е що цей цей план США обговорювали з Німеччиною, Францією, Польщею та Великобританією.

МВФ розгляне виділення траншу Україні в другій половині вересня

У МВФ згадали про Україну. Прес-секретаря МВФ Джеррі Райса заявив про те, що питання про виділення траншу Україні фонд розгляне на своєму засіданні у другій половині вересня. За словами Райса, що тривали в останні дні дискусії дуже близькі до завершення.

Зміна президента Бразилії

В Бразилії новий президент. Щоправда, сталося це не в результаті виборів, а в результаті імпічменту, який оголосили Ділмі Русеф. Тепер керувати країною буде Мішел Темер, який займав пост віце-президента. Однак прихильники Русеф не дуже радісно прийняли цей факт, і в бразильському Сан-Паулу навіть відбулися зіткнення протестуючих з поліцією.

Читайте також: авторські матеріали про те, що Кабмін розширив список приватизації, а також про те, чому українській владі потрібно припинити безглузду боротьбу з офшорами.