ua en ru

В УПЦ КП новини про відкладення томосу називають фейком

В УПЦ КП новини про відкладення томосу називають фейком Фото: Євтратій Зоря (УНІАН)

Обговорення питання томосу для створення незалежної української церкви продовжується

Поширювані раніше новини про відкладення розгляду питання надання Українській православній церкві (УПЦ) автокефалії є неправдивими. Про це повідомив прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря, передає РБК-Україна.

За його словами, у Стамбулі протягом другого дня засідання Синоду в середу, 10 жовтня, відбувалося заслуховування звіту Екзархів, котрі нещодавно перебували у Києві.

"Їм ставили питання. Обговорення продовжиться сьогодні (11.10), архієпископ Даниїл сказав, що після цього слід очікувати офіційні повідомлення. Поширювані "новини" про "відкладання" - фейк", - написав Євтратій Зоря у Twitter.

В УПЦ КП новини про відкладення томосу називають фейком

Нагадаємо, раніше католицька агенція новин KNA в Стамбулі повідомляла, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відкладене. Зазначалось, що на засіданні Синоду Вселенського патріархату було вирішено перенести ухвалення рішення щодо надання томосу для України.

Додамо, що Екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Даниїл Памфілійський зі США висловив сподівання на позитивне рішення щодо надання томосу Україні. За його словами, обговорення у Стамбулі триває, і припустив, що офіційне рішення може бути ухвалене до кінця дня (11.10).