ua en ru

Екзарх Даниїл розказав, коли буде ухвалене офіційне рішення про надання томосу Україні

Екзарх Даниїл розказав, коли буде ухвалене офіційне рішення про надання томосу Україні Фото: архієпископ Даниїл Памфілійський (spzh.news)

Офіційне рішення може бути ухвалене до кінця дня

Екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Даниїл Памфілійський зі США висловив сподівання на позитивне рішення щодо надання томосу Україні. Про це передає РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода".

За його словами, обговорення у Стамбулі триває, і припустив, що офіційне рішення може бути ухвалене до кінця дня.

"Доповідь пройшла чудово, ми провели зустріч із патріархом, а сьогодні зранку продовжуємо. Надіємося, що до кінця дня буде офіційне повідомлення. Доповідь була сприйнята чудово. Я думаю, всі були зацікавлені українським питанням, було багато питань і відповідей. Так що думаю, що буде щось позитивне. Буде ще продовження доповіді і обговорення. Думаю, за кілька годин ви почуєте результати", - сказав Даниїл.

Нагадаємо, митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) у розмові з католицькою агенцією новин KNA в Стамбулі заявив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відкладене.

В свою чергу прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря заявив раніше, що питання Томосу про автокефалію української церкви обговорять тільки після звіту екзархів. Він підкреслював, що інформація про отримання Томосу, яка з'явилася 9 жовтня, не відповідає дійсності.