ua en ru

Новини за 7 вересня: питання України у порядку денному МВФ і санкції Євросоюзу проти РФ

Новини за 7 вересня: питання України у порядку денному МВФ і санкції Євросоюзу проти РФ Фото: глава МВФ Крістін Лагард

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 7 вересня: МВФ включив питання виділення траншу Україні до порядку денного засідання 14 вересня, Євросоюз схвалив продовження санкцій проти РФ ще на півроку, НАБУ перевірить законність покупки квартири нардепом Сергієм Лещенко, Ільмі Умерова випустили з психіатричної лікарні, суддя Вищого госпсуду Віктор Швець відсторонений від посади, а в Сан-Франциско відбулася презентація нового iPhone 7

МВФ розгляне питання виділення траншу Україні 14 вересня

МВФ таки згадав про Україну. До порядку денного засідання ради директорів фонду, яке відбудеться 14 вересня, включено питання про виділення траншу Україні. Порядок ця була опублікована на сайті ще вдень, однак українське питання з'явився в ній вже ввечері. "За підсумками моєї розмови з Крістін Лагард Міжнародний валютний фонд офіційно включив розгляд питання про надання чергового траншу Україні в свою порядку денного на 14 вересня. Розраховую на позитивне рішення", - написав у Facebook Петро Порошенко.

ЄС схвалив продовження санкцій проти РФ

Євросоюз прийняв рішення продовжити санкції проти РФ. Як повідомив брюссельський журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк, санкції продовжені проти 146 осіб та 37 юридичних осіб з Росії, України і окупованого Криму.

Квартирне питання

Один з головних борців з корупцією Сергій Лещенко став головним героєм корупційного скандалу. Так, журналіст Андрій Дзіндзя опублікував у Facebook інформацію про те, що нардеп придбав у столиці квартиру, вартістю 7,5 млн гривень. Однак бурхливі дискусії розгорілися після того, як прокоментувати та роз'яснити ситуацію вирішив сам Лещенко. Він повідомляє про те, що все чесно, що гроші на житло були зібрані по крихтах – накопичив, позичила Олена Притула, ну і дівчина його ще підкинула. У підсумку, НАБУ буде перевіряти законність придбання елітної нерухомості нардепом. При чому, про це відомство попросили глава САП Назар Холодницький і сам Лещенко.

Звільнення Умерова

Заступник голови Меджлісу Ільмі Умерова випустили з психіатричної лікарні Сімферополя. "Забрали Ільмі Умерова з психіатрії після незаконної примусової "експертизи", - написала у себе в Facebook його дочка Айше.

Відсторонення Швеця

Суддю Вищого госпсуду Віктора Швеця відсторонили від посади. Відповідне клопотання генпрокурора було задоволено ВККСУ. Так, рішення було прийнято у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності. Підозра у скоєнні злочинів вручено Швецю 27 липня, строки досудового розслідування продовжено і діють на сьогоднішній день. Разом з тим Швець і його представники вважають дане клопотання необґрунтованим. У той же час, генпрокурор заявив про те, що, займаючи посаду, суддя може впливати на досудове розслідування.

Презентація Iphone 7

Вчора в Сан-Франциско відбулася презентація чергової новинки від Apple - iPhone 7. Крім смартфона, компанія представила нову лінійку годин Apple Watch, з якими можна навіть пірнати, і операційну систему iOS 10. Так, Iphone 7 представлений в 5 кольорах, він водонепропицаем і пылеустойчив. Моделі з пам'яттю 16 ГБ в лінійці немає, а ціна стартує від 649 доларів. Також смартфон отримав нову камеру, а батарея тримає заряд в два рази довше, ніж iPhone 6s.

Читайте також: авторські матеріали про те, що народні депутати повернулися на роботу, про те, бюджетні запити міністерств на 2017 рік досягли трильйона гривень, а також про те, чого чекати від гривні в найближчі місяці і в 2017 році.