ua en ru

Новини за 26 вересня: презумпція правоти поліцейських і створення Вищої ради правосуддя

Новини за 26 вересня: презумпція правоти поліцейських і створення Вищої ради правосуддя Фото: Арсен Аваков

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 26 вересня: МВС запропонує Раді ввести норму презумпції правоти поліцейського, Петро Порошенко вніс у Раду законопроект про Вищу раду правосуддя, Мінфін подав уточнений проект змін в Податковий кодекс, президент підписав указ про демобілізацію військових шостої хвилі, а підозрюваний у вбивстві поліцейських в Дніпрі відмовився від дачі показань

Презумпція правоти поліцейських

Після резонансного вбивства поліцейських в Дніпрі, влада всерйоз задумалися про те, щоб надати більше повноважень правоохоронцям для самозахисту. Арсен Аваков запропонує Раді ввести норму презумпції правоти поліцейського. "Це висока відповідальність і високі права для поліції? Так! Але іншого шляху немає", - вважає глава МВС. Цю ініціативу підтримав і Юрій Луценко.

Законопроект про Вищу раду правосуддя

Петро Порошенко вніс у Раду необхідний у рамках судової реформи законопроект про Вищу раду правосуддя. Так, він передбачає зміни до Конституції в плані створення нового органу - Вищої ради правосуддя, який є колегіальним, незалежним, конституційним органом суддівського самоврядування. Він усуває дублювання повноважень і створює ефективний, прозорий та аполітичний механізм прийняття рішень по суддівській кар'єрі. Текст законопроекту на сайті відсутній. Проте в АП розповіли, що до складу Вищої ради правосуддя буде входити двадцять один чоловік, які будуть обиратися за квотами.

Зміни в Податковий кодекс від Мінфіну

Мінфін представив уточнений проект змін до Податкового кодексу. З повним текстом документа можна ознайомитись на сайті відомства. Нагадаємо, що податкова реформа передбачає передачу значної частини повноважень ГФС Мінфіну. За фіскалами залишається сервісна функція та здійснення контрольно-перевірочної роботи на обласному рівні. У документі йдеться про те, що зміни спрямовані на поліпшення інвестиційного клімату в Україні за рахунок спрощення податкової системи, підвищення прозорості та якості адміністрування податків, ліквідації поширених схем ухилення від оподаткування.

Порошенко підписав указ про демобілізацію військових шостої хвилі

Президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військових шостої хвилі мобілізації. Цей процес має завершитися до кінця жовтня. За словами президента, після проведення демобілізації на фронті залишаться тільки службовці за контрактом. Також він зазначив, що тих, хто проходить строкову службу, в зону АТО відправляти не будуть.

Підозрюваний у вбивстві поліцейських в Дніпрі відмовився від дачі показань

Вчора повинен був дати свідчення підозрюваний у вбивстві поліцейських в Дніпрі. Однак він відмовився це робити. За словами заступника голови Нацполиции Вадима Трояна, три свідка його впізнали. Також ще у лікарні йому було вручено підозру.

Читайте також: авторські матеріали про те, що Дональд Трамп і Хілларі Клінтон зійдуться на теледебатах, а також про те, потраплять корейські телепрограми в Україну.