ua en ru

Новини за 14 вересня: справу проти Авакова і відкриття Генасамблеї ООН

Новини за 14 вересня: справу проти Авакова і відкриття Генасамблеї ООН Фото: Арсен Аваков

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 14 вересня: справу проти Арсена Авакова передано в НАБУ, в Нью-Йорку офіційно відкрилася 71 сесія Генасамблеї ООН, голова правління "Інтера" Єгор Бенкендорф подав у відставку, питання безвізового режиму для України знаходиться на етапі остаточного рішення, а новим главою УЄФА став Александер Чеферін.

Справу проти Авакова передано в НАБУ

Авакову можна не турбується. Справу проти нього, кажуть у ГПУ, буде закрито, так як пред'явити йому нічого. Тепер цим буде займатися НАБУ. Але, за словами заступника генпрокурора Дмитра Сторожука, в справі відсутній склад злочину. "Тут (у виробництві, - ред) не проти людини, а проти факту 15-річної давнини, про виділення земельної ділянки", - зазначив він.

Відкриття Генасамблеї ООН

У Нью-Йорку відкрилася 71 сесія Генасамблеї ООН. Головою обрано дипломат з Фіджі Пітер Томсон. Як відомо, загальні дебати розпочнуться 20 вересня і триватимуть до 26 вересня. У перші дні основним завданням буде розподілити пункти порядку денного за основним шести комітетах Асамблеї, та інші процедурні питання. Виступ президента України Петра Порошенка заплановано на першу половину дня 21 вересня.

Відставка голови правління "Інтера"

Глава правління "Інтера" Єгор Бенкендорф подав у відставку. Як повідомляє прессзслужба телеканалу, йде він за власним бажанням і за особистими обставинами. Його посаду займе Катерина Шкуратова, яка до цього була членом правління телеканалу "Інтер", виконавчим продюсером телеканалу і очолювала найбільшу продакшн-компанію "Інтер Медіа Груп ТОВ "07 Продакшн".

Безвізовий режим

Тема лібералізації візового режиму звучить все частіше. Єврокомісар Йоханнес Хан заявив, що питання безвізового режиму для України знаходиться на кінцевому етапі. Крім того, він запевнив, що всіляко сприяє надання Україні безвізового режиму з країнами Євросоюзу.

Зміна глави УЄФА

Вчора в ході конгресу був обраний новий глава УЄФА. Ним став Александер Чеферін. Він же автоматично став і віце-президентом ФІФА. За Чеферина віддали свої голоси 42, а друге місце зайняв кандидат з Нідерландів - Михаель ван Прааг, який набрав 13 голосів. У той же час екс-глава УЄФА Мішель Платіні офіційно оголосив про свій відхід.

Читайте також: авторські матеріали про те, чому Латвія замість України отримала 50 мільйонів євро, а також про те, на чому заробляють українські банки.