ua en ru

Через новину про нібито затримання Романа Абрамовича обрушилися акції Evraz

Акції металургійної компанії Evraz, більше 30% якої належить російському мільярдерові Роману Абрамовичу (на фото), станом на 15:48 за київським часом впали на 4,66% на Лондонській біржі.

Акції металургійної компанії Evraz, більше 30% якої належить російському мільярдерові Роману Абрамовичу (на фото), станом на 15:48 за київським часом впали на 4,66% на Лондонській біржі.

Читайте також: Evraz тимчасово призупинила виробництво сталі в Чехії

Раніше сьогодні стало відомо, що Роман Абрамович нібито затриманий на території США співробітниками ФБР. Про це повідомили джерела РБК-ТВ. Зазначалося, що неясно, з чим це пов'язано - з бізнесом Абрамовича або з розслідуванням обставин смерті Бориса Березовського.

Незабаром офіційний представник Романа Абрамовича Джон Манн спростував інформацію про затримання російського мільярдера у США. У штаб-квартирі ФБР російському телеканалу "Дощ" пояснили, що не мають інформації про затримання Абрамовича.

Нагадаємо, Роман Абрамович у 2012 р. виграв суд у Лондоні в опального олігарха Бориса Березовського. Суд двох російських олігархів охрестили тоді тяжбою століття. Об'єктом спору були найбільші російські активи, серед яких - акції "Сібнєфті" і частки в РУСАЛі, які у 2001-2004 рр. Березовський разом із партнером по бізнесу Бадрі Патаркацишвілі був змушений продати.

Як стверджував Березовський, ці активи були продані в декілька разів дешевше їх реальної вартості через тиск і погрози з боку Абрамовича. Відшкодування збитків позивач оцінював у 5,5 млрд дол.

Читайте також: Близькі Бориса Березовського заявляють про вбивство (фото, відео)

Evraz - вертикально інтегрована металургійна і гірничодобувна компанія. Вона включає в себе три провідних російських сталеливарних підприємства - Нижньотагільський, Західно-Сибірський і Новокузнецький металургійні комбінати, а також компанії, розташовані в Італії, Чехії, США та Канаді, активи в Україні й Африці.

Міжнародна компанія Evraz, штаб-квартира якої знаходиться в Лондоні, є одним із 15 найбільших виробників сталі у світі. Роман Абрамович і шість його партнерів заснували її у 1992 р. Першою назвою компанії була "Євразметалл". Зараз Абрамович через кіпрську Lanebrook володіє 36,44% акцій Evraz.