ua en ru

Новообрані члени ЦВК принесли присягу в Раді

Новообрані члени ЦВК принесли присягу в Раді Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Присягу склали нових 14 членів Центрвиборчкому

Новообрані члени Центральної виборчої комісії (ЦВК) принесли присягу у Верховній раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, присягу принесли нових 14 членів Центрвиборчкому.

"Присягаю українському народу при здійсненні своїх повноважень у Центральній виборчій комісії додержуватись Конституції України та законів України, позапартійної позиції, бути чесним, об'єктивним та неупередженим у вирішенні питань, що належать до повноважень комісії, забезпечувати реалізацію та захист виборчих прав громадян та право на участь у референдумі", - сказано у тексті присяги нардепів.

Нагадаємо, в кінці вересня Верховна рада призначила новий склад Центральної виборчої комісії (ЦВК).

У ході представлення кандидатів глава комітету ВР з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич зазначив, що в ході перевірки не виявлено підстав для недовіри кандидатам у ЦВК.

"Серед запропонованих кандидатур немає тих, хто працював у попередньому складі Центрвиборчкому, дані кандидати мають великий практичний досвід і досконалі знання українського та міжнародного виборчого права. Всі запропоновані особи є професійними юристами. Крім того, в поданні президента дотриманий принцип гендерної рівності: серед кандидатів представлені 8 жінок і 6 чоловіків", - заявила представник президента у ВР, депутат Ірина Луценко.

Як писало РБК-Україна раніше, 18 вересня ВР підтримала в першому читанні за основу і в цілому законопроект №9090 "Про внесення змін до статті 6 закону "Про Центральну виборчу комісію". Закон передбачає, що кількість членів Центрвиборчкому збільшується з 15 до 17.