ua en ru

У новорічну ніч повітряний кордон України охоронятиме кілька тисяч військових

У новорічну ніч повітряний кордон України охоронятиме кілька тисяч військових Фото: український винищувач

До бойового чергування з ППО держави залучатимуться екіпажі літаків МіГ-29 та Су-27

У Новорічну ніч повітряний простір України охоронятимуть декілька тисяч військовослужбовців, які чергуватимуть на командних пунктах і пунктах управління, у складі чергових ланок. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зазначено, що до бойового чергування з протиповітряної оборони держави також залучатиметься визначений склад сил і засобів зенітних ракетних, радіотехнічних та спеціальних військ, екіпажі літаків МіГ-29 та Су-27.

За даними відомства, оперативні служби працюватимуть у тісній взаємодії зі своїми колегами із сусідніх держав.

"Із метою ефективного контролю за порядком використання повітряного простору України здійснюється постійна взаємодія пунктів управління чергових сил зі штабом АТО, Управлінням державної охорони та державними органами, які здійснюють обслуговування повітряного простору України", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони додали, що керівництво й управління черговими силами з протиповітряної оборони держави здійснюється з командного центру Повітряних Сил Збройних Сил України: цілодобово тут несе службу чергова зміна військовослужбовців, якою керує оперативний черговий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до забезпечення громадської безпеки під час проведення новорічних масових заходів у державі буде задіяно близько 10 тисяч працівників Національної поліції, а також 1 тисячу військовослужбовців Національної гвардії України.