ua en ru

Новий уряд позбавляє народ права керувати країною, - Медведчук

Новий український уряд як за професійними, так і за моральними якостями не відповідає вимогам майдану. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Старі нові обличчя з команди "любих друзів" знову дорвалися до влади. Їх цілі не змінилися: накинути на Україну борговий зашморг МВФ, підписати кабальну угоду про асоціацію, ну і попутно збагатитися", - повідомив політик.

Медведчук зазначив, що новостворений Кабмін складно назвати народним, оскільки, згідно з Конституцією 2004 року, він формується коаліційною більшістю, проте ні у кого не викликає сумнівів, що коаліція "Європейський вибір" в 250 депутатів не буде відображати волю всіх регіонів України.

"Борис Тарасюк поспішно запевнив прихильників Евромайдану, що уряд готовий підписати угоду про асоціацію з ЄС за тиждень-два. Однак навіть активний евролоббіст України міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський пояснив, що питання про підписання угоди єврочиновники розглянуть тільки після президентських виборів", - підкреслив політик.

Лідер ГР "Український вибір" наполягає на тому, щоб питання зовнішньоекономічної інтеграції було винесено на всеукраїнський референдум, так як стратегічно важливі рішення може приймати тільки сам народ.

"Новий уряд повторює помилки попередників. Політики та чиновники знову позбавляють народ права керувати країною. Якщо новий уряд хоче продемонструвати всім, що він є народним і демократичним, то питання вибору вектора зовнішньоекономічної інтеграції має бути винесений на всеукраїнський референдум", - резюмував Медведчук.