ua en ru

Новий уряд Німеччини буде сформовано до середини листопада, - Шойбле

Новий уряд Німеччини буде сформовано до середини листопада 2013 р. Про це в суботу, 12 жовтня 2013 р., в кулуарах осінньої конференції Міжнародного валютного фонду (МВФ) заявив член Християнсько-демократичного союзу (ХДС), міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле, передає Deutsche Welle.

Наступного тижня блок ХДС/ХСС проведе нові раунди попередніх переговорів про створення коаліції з Соціал-демократичною партією Німеччини (СДПН) і "зеленими". Після цього буде вирішено, з ким із них християнські демократи як переможці виборів в Бундестаг сформують новий уряд, зазначив Шойбле.

Тим часом генеральний секретар СДПН Андреа Налес (Andrea Nahles) вимагає в якості умови створення "великої коаліції" ввести в ФРН мінімальний розмір оплати праці в розмірі 8,50 євро на годину. Без цього соціал-демократи не братимуть участь у створенні нового уряду, попередила Налес в інтерв'ю тижневику Bild am Sonntag, опублікованому 13 жовтня.

Нагадаємо, 22 вересня в Німеччині відбулися вибори до Бундестагу. За блок нинішнього канцлера ФРН Ангели Меркель ХДС/ХСС проголосували 41,5% виборців. Її партнери по коаліції - вільні демократи - не змогли подолати 5%-й прохідний бар'єр, набравши лише 4,8%. Тепер ХДС/ХСС потрібно сформувати нову коаліцію зі своїми конкурентами.