ua en ru

Нова парламентська більшість має намір розформувати Міндоходів, - Кужель

Нова парламентська більшість має намір розформувати Міністерство доходів і зборів України.

Нова парламентська більшість має намір розформувати Міністерство доходів і зборів України. Про це написала на своїй сторінці в Faceebok нардеп від фракції "Батьківщина" Олександра Кужель.

За її словами, це питання обговорювалося на засіданні фракції.

Так, функції з адміністрування єдиного соціального внеску знову повернуться в Пенсійний фонд. Податкова служба, за словами Кужель, буде підпорядкована Міністерству фінансів.

Державна митна служба, як передбачається, буде існувати у вигляді окремого відомства.

"Хто очолить ці відомства - обговорюється. В тому числі і з представниками Майдану. Арсеній Яценюк і Юлія Тимошенко зійшлися на думці, що це будуть нові обличчя серед українських управлінців, з вищою освітою, які зможуть провести ефективні реформи", - написала Олександра Кужель.

Рішення, за її словами, буде прийнято 27 лютого.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів України було створено указом Президента Віктора Януковича від 18 березня 2013 р. Міністерству була підпорядкована податкова міліція. Крім того, згідно з указом, Міндоходів забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового та митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску.