ua en ru

Новий потужний землетрус у Японії: загинуло 19 людей

Новий потужний землетрус у Японії: загинуло 19 людей Фото: японські рятувальники

Ще близько 1500 осіб отримали поранення

Повторний землетрус магнітудою 7,3 бала було зафіксовано на острові Кюсю на південному заході Японії вранці в суботу, 16 квітня. За офіційними даними місцевої влади, загинуло 19 осіб, повідомляє інформагентство AP.

Зазначено, що ще близько 1500 людей доставлені до лікарень із пораненнями різного ступеня тяжкості, 80 осіб отримали важкі травми.

Представник уряду країни Йосіхіде Суга повідомив, що для ліквідації наслідків землетрусу у постраждалий район відправлять близько 20 тисяч військовослужбовців.


Місцеве телебачення транслює зображення зруйнованих будинків і вулиць. Згідно з повідомленнями ЗМІ, під уламками будівель можуть перебувати ще живі люди. Більше 200 тисяч господарств у трьох провінціях на острові Кюсю залишилися без електроенергії. Метеорологи прогнозують сильний дощ до вечора, що загрожує зсувами ґрунту. За даними ЗМІ, розташовані на острові ядерні реактори не постраждали.

Нагадаємо, за останніми даними, унаслідок першого землетрусу загинуло 10 людей, більше тисячі постраждали. Також сталося виверження вулкана Асо в префектурі Кумамото.