ua en ru

Під Маріуполем створено навчальний центр бойовиків, - "Оборона Маріуполя"

Під Маріуполем створено навчальний центр бойовиків, - "Оборона Маріуполя" Фото: бойовики

У квітні в зазначений табір стали прибувати в'язні з РФ

У Новоазовському районі бойовики тренуються в навчальному центрі. Про це повідомляє прес-служба "Оборони Маріуполя".

"Представниками РФ на території Новоазовського району поруч з населеним пунктом Маркіно створено навчальний центр з підготовки бойовиків. Приблизно тиждень тому з РФ в зазначений навчальний центр прибуло до 150 осіб, майбутніх бойовиків. Рівень їх підготовки - дуже низький. В принципі таким же низьким він залишиться і після кількох тижнів підготовки. Так, за даними військових фахівців для підготовки стрілка-навідника необхідно пройти курс навчання, розрахований мінімум на півроку, який включає проведення практичних стрільб у денний і нічний час, безперервні практичні і теоретичні заняття і т. д. Тому відзначаються непрофесійні дії бойовиків при управлінні сучасною військовою технікою. Наприклад, попередній випуск цього навчального центру (приблизно 150 осіб) на випускних іспитах" показав наступні результати: стрільба з танка штатним боєприпасом - з 50 пострілів - 0 влучень...ну, і так далі...", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що реальною метою існування подібних центрів є створення "картинки" для закордонних ЗМІ про нібито місцевих "ополченцах", які воюють на Сході України. При цьому, насправді обслуговують сучасну боевою техніку "відпускників" регулярної армії РФ.

"Відмінною рисою квітневого набору "учебки бойовиків" стало те, що в зазначений табір стали прибувати в'язні з РФ. Умови для ув'язнених: вихід на дострокове звільнення, участь (не менше 6-ти місяців) в бойових діях на території України, а після - довгоочікувана свобода", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в РНБО повідомляли, що терористи проводять підготовку нових бойовиків на спецполигонах.