ua en ru

Новинський закликав владу підтримати українське суднобудування

Новинський закликав владу підтримати українське суднобудування Фото: Вадим Новинський

Народний депутат Вадим Новинський закликав владу підтримати українське суднобудування. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи 65-річчя Херсонського суднобудівного заводу.

Новинський зазначив, що в цей день відбувся урочистий спуск спеціалізованого судна "Sea Ant", побудованого для морського порту "Южний". Те, що саме сьогодні, в цих важких економічних умовах, спускається на воду нове судно – дуже символічно, вважає народний депутат. "Це відповідь тим, хто не вірить у перспективи суднобудівної галузі", - пише він.

Сьогодні Херсонському суднобудівному заводу виповнилося 65 років. За цей час побудовано понад 300 судів, з яких 40 –...

Опубліковано Вадимом Новинським 28 жовтня 2016 р.

При цьому депутат зазначає, що "не можна не сказати кілька слів докору на адресу нинішньої української влади, яка не розуміла і не розуміє важливості суднобудування для економіки та державного престижу України".

Він упевнений, що, створюючи одне робоче місце в суднобудівній галузі, забезпечуються роботою сім чоловік у суміжних галузях. "Менеджмент заводу неодноразово звертався до уряду з конкретними пропозиціями щодо відродження суднобудування в Україні. Поки ми не дочекалися відповіді ні від нинішнього прем'єра, ні від його попередника", - стверджує Новинський.

Політик вважає, що сьогоднішній успіх Херсонського суднобудівного заводу, показує: незважаючи на падіння промислового виробництва, незважаючи на те, що влада повернулася спиною до проблем галузі, керівництву заводу і суднобудівного холдингу, куди він входить, вдалося зберегти трудовий колектив, науковий та інженерний потенціал верфі.

"Сьогодні нам не соромно дивитися в очі заводським ветеранам – робиться все можливе, щоб примножити їх досягнення і бути гідними продовжувачами їхньої справи. Хочу запевнити, що нинішні корабели не впустять честь Херсона як одного з центрів суднобудування", - упевнений Новинський.

Він також висловив особливу подяку керівництву заводу, який зміг організувати роботу колективу у цей важкий час.

Зазначимо, багатофункціональний судно "Sea Ant" може виконувати функції буксира-кантовщика, бонопостановщика, судна забезпечення і бункерувальника прісною водою і паливом. Також судно призначене для гасіння пожеж на берегових і розташованих в акваторії об'єктів і має льодову захист ICE 2 (ЛП2). Воно оснащене сучасними системами навігації, засобами рятування, додатковими засобами ліквідації надзвичайних ситуацій, а також комфортними приміщеннями для членів екіпажу. Така багатофункціональність судна дозволить економити бюджетні кошти, а також створить додатково 25 робочих місць.