ua en ru

Новіков: випадок Савченко підпадає під шостий пункт Мінського протоколу

Новіков: випадок Савченко підпадає під шостий пункт Мінського протоколу Фото: адвокат Савченко Ілля Новіков

Адвокат вважає, те, що "Росія вважає Савченко законно затриманою - її, Росії, самотні проблеми"

Випадок Надії Савченко підпадає під п 6. Мінського протоколу - "Забезпечити звільнення і обмін всіх заручників і незаконно утримуваних осіб на основі принципу "всіх на всіх". Про це заявив адвокат Надії Ілля Новіков на своїй сторінці в Facebook.

Така заява є реакцією адвоката заяви речника МЗС РФ Марії Захарової, а якому вона висловила сумніви з приводу слів держсекретаря Джона Керрі про Надії Савченко.

Спикер МИД РФ Мария Захарова отреагировала на заявление госсекретаря Керри о Надежде Савченко. Сомневается она в его авт...

Опубликовано Ильей Новиковым 8 марта 2016 г.

"Те, що Росія вважає Савченко законно затриманою - її, Росії, самотні проблеми. Більше так не вважає ніхто. Колега Захарової заступник міністра Титов був заочно звинувачений в Україні як співучасник незаконного позбавлення Савченко волі за те, що підписав від імені МЗС папір, що дозволяє переслідування Савченко поперек імунітету ПАРЄ", - написав Новіков.

Він також наголосив, що заклик Керрі не є тиском на суд.

"Це тиск на російську адміністрацію і відкритий відмова визнавати Донецький суд судом в нормальному сенсі", - додав адвокат.

Нагадаємо, в Європарламенті ініціюють персональні санкції проти Путіна через Савченко.