ua en ru

Шаптала очолюватиме КСУ тільки до вересня

Шаптала очолюватиме КСУ тільки до вересня Фото: Конституційний суд (УНІАН)

У вересні 2019 року завершуэться 9-річний термін повноважень судді КС Наталії Шаптали

Новообрана голова Конституційного суду України Наталія Шаптала зможе очолювати КС тільки до вересня 2019 року, оскільки в цьому місяці завершується її дев'ятирічний термін повноважень судді. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Конституційного суду.

Згідно з інформацією на сайті Конституційного суду, Шаптала була призначена суддею КС X з'їздом суддів України у вересні 2010 року.

"Присягу Наталя Шаптала склала 21 вересня 2010 року. Відповідно до статті 16 Закону України "Про Конституційний суд України" суддя Конституційного суду призначається на дев’ять років без права бути призначеним повторно. Дев’ятирічний строк судді Конституційного Суду України Наталі Шаптали спливає у вересні 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 14 травня, на спеціальному пленарному засіданні був звільнений голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук. У зв'язку зі звільненням Станіслав Шевчук заявив, що 14 травня в стінах суду відбувся "антиконституційний переворот" і "захоплення державної влади".

Замість Шевчука головою Конституційного суду України на цьому ж засіданні було обрано Наталію Шапталу.