ua en ru

Норвезький телеканал не допустили на церемонію жеребкування ЧС-2018

Норвезький телеканал не допустили на церемонію жеребкування ЧС-2018 Фото: компанія TV2 купила права на трансляцію мундіалю (fifa.com)

Акредитація, ймовірно, була відкликана ФСБ

Норвезька телекомпанія TV2 не була допущена на церемонію жеребкування чемпіонату світу 2018 року. Про це розповів журналіст Ейстейн Боген, передає The Independent Barents Observer.

З його слів, представниця прес-служби, відповідальна за видачу акредитацій, заявила йому, що акредитація, ймовірно, була відкликана Федеральною службою безпеки (ФСБ). Боген висвітлює новини з Росії більше 20 років, а компанія TV2 раніше купила у ФІФА права на трансляцію першості, яке пройде в Росії наступного року.

"Не думаю, що колись таке відбувалося за всю історію ФІФА. ЗМІ, яке має право висвітлювати чемпіонат світу, позбавила акредитації країна-господарка турніру. Хто ще в чорному списку Путіна? Може, тільки ті ЗМІ, які не критикували в своїх ефірах Росію, і будуть запрошені для висвітлення матчів", - сказав Боген.

Пізніше віце-прем'єр РФ Віталій Мутко на прес-конференції заявив, що проблема виникла через технічні неполадки. "Це була технічна проблема, акредитація відновлена", - сказав Мутко.

Жеребкування ЧС-2108 відбудеться 1 грудня в Москві. Початок - о 16:00 за київським часом. Фінальний турнір пройде з 14 червня по 15 липня.

Нагадаємо, відомі 32 збірні, які отримали право взяти участь у чемпіонаті світу 2018 року.