ua en ru

Норвегія ввела нові санкції проти Росії

Уряд Норвегії сьогодні, 10 жовтня, прийняв рішення ввести санкції проти Росії, таким чином приєднатися до санкцій Європейського союзу проти Російської Федерації від 12 вересня.

Уряд Норвегії сьогодні, 10 жовтня, прийняв рішення ввести санкції проти Росії, таким чином приєднатися до санкцій Європейського союзу проти Російської Федерації від 12 вересня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Норвегії.

"Уряд вирішив сьогодні посилити свої обмежувальні заходи проти Росії. Це призводить Норвезьке законодавство у відповідність із заходами, введеними ЄС 12 вересня. Поправки до закону були прийняті королем в Раді сьогодні і набирають чинності негайно", - йдеться в повідомленні норвезького МЗС.

"Дії Росії в Україні залишаються предметом серйозної стурбованості. Крихке перемир'я залишається, але Росія не виконала вимоги міжнародного співтовариства, в тому числі щодо негайного, повного виведення всієї військової техніки та персоналу з території України. Незважаючи на серйозний міжнародний тиск, Росія не продемонструвала готовність змінити свій курс в Україні, що є порушенням міжнародного права", - сказав міністр закордонних справ Борге Бренд.

Нагадаємо, раніше Норвегія заявляла про готовність приєднатися до санкцій ЄС проти Росії.