ua en ru

Норвегія пообіцяла повертати сирійських біженців в Росію

Норвегія пообіцяла повертати сирійських біженців в Росію Фото: сирійські біженці

В цьому році в Норвегії з Росії прибутку 1,2 тис. біженців

Влада Норвегії збираються повертати назад в Росію частина сирійських біженців, які прибувають в країну через кордон з РФ. Про це повідомив міністр юстиції та громадської безпеки Норвегії Андерс Анундсен, пише британське видання The Daily Mail.

За словами норвезького міністра, мова йде про сирійських біженців, які отримали офіційний дозвіл на перебування на території РФ і довгий час там проживали.
Міністр закордонних справ Норвегії Берге Бренд заявив, що обговорив проблему сирійських біженців в телефонній розмові з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. В ході бесіди, розповів Бренд, були порушені питання віз для біженців і тривалість їх проживання в Росії.
Згідно з даними директорату з імміграції Норвегії, в цьому році в країну з Росії прибутку 1,2 тис. осіб, які шукають притулку, причому в 2014 році таких людей було близько десяти.
За інформацією телерадіокомпанії NRK, сирійські біженці скаржаться на погані умови життя в Росії. До біженців ставляться "як до людей другого сорту" і часто відмовляють в отриманні дозволу на роботу.

Нагадаємо, днями Російський політик, лідер партії ЛДПР Володимир Жириновський на зустрічі з ялтинцями запропонував залучити до розбору сміттєзвалищ на Південнобережжі сирійських біженців.