ua en ru

Норвегія планує відправити бронетанковий батальйон ближче до кордону з Росією

Норвегія планує відправити бронетанковий батальйон ближче до кордону з Росією Фото: Inna-(facebook.com-ineeriksensoreide)

Норвегія має намір придбати більше танків і артилерії для реагування на зростаючі загрози

Норвегія планує відправити танковий батальйон до арктичного кордону з Російською Федерацією. Про це заявила міністр оборони країни Іна Марі Еріксен Сорейде, передає Reuters.

Також повідомляється, що Норвегія має намір придбати більше танків і артилерії для реагування на зростаючі загрози.

Проте міністр оборони Норвегії не згадала про Росії під час подання урядового плану по обороні. За її словами, вона не бачить поки якоїсь конкретної військової загрози.

"Ситуація у сфері безпеки стала більш складною і менш передбачуваною. І це впливає на те, як ми організуємо війська", - сказала міністр оборони.

Повідомляється, що план передбачає, що бронетанковий батальйон буде розташований у віддаленому районі Порсангер, на півночі Норвегії, на краю довгого фіорду, що веде до Баренцевому моря, а також межує з Росією.

Згідно з планом також передбачається залучення більшої кількості інвестицій в придбання танків, артилерії і стратегічної зброї, а також збільшення терміну служби з 12 до 16 місяців.

Нагадаємо, раніше НАТО початок розгортання багатонаціональної бригади на території Румунії в рамках стратегії по зміцненню східних кордонів у зв'язку з агресією Росії на Сході України та анексією Криму.