ua en ru

Норвегія сподівається на продовження Україною боротьби з корупцією попри вибори

Норвегія сподівається на продовження Україною боротьби з корупцією попри вибори Фото: зустріч Парубія і Трьоен (iportal.rada.gov.ua)

Норвегія підтримує проведення реформ в Україні

Голова Стортингу Норвегії Тонет Вілхелмсен Трьоен заявила, що її держава сподівається на те, що Україна, попри майбутні вибори, продовжить боротьбу з корупцією. Про це повідомляє прес-служба Верховної ради України.

Так, голови українського та норвезького парламентів провели зустріч.

Голова Стортингу підкреслила, що Норвегія беззастережно підтримує Україну у реформуванні країни.

"Норвегія і Стортинг беззастережно підтримують зусилля України у напрямку реформування країни. Ми високо оцінюємо і розуміємо той факт, що реформи проводяться за дуже складних обставин, у час російської агресії на сході України та незаконної окупації Криму", - сказала Трьоен.

Вона підкреслила, що "Норвегія буде, як і була відданим партнером України, а Стортинг і Верховна рада і надалі співпрацюватимуть і матимуть плідний діалог, і "він буде вигідним для обох сторін".

"Пані Т. В. Трьоен висловила сподівання і надію на те, що Україна, попри майбутні вибори, продовжить боротьбу з корупцією та розвиток потужного демократичного суспільства із верховенством права", - сказано у повідомленні прес-служби ВР.

Нагадаємо, Парубій та Трьоен під час зустрічі також обговорили питання протидії будівництву російського газогону "Північний потік-2".

Як писало РБК-Україна, президент України Петро Порошенко у вівторок, 18 вересня, зустрівся з головою парламенту Норвегії, у ході зустрічі сторони обговорили подальші кроки для звільнення українських політичних в'язнів у Росії.