ua en ru

У Норвегії зняли серіал про окупацію російськими військами

У Норвегії зняли серіал про окупацію російськими військами Фото: зйомки серіалу "Окуповані"

За сюжетом ЄС просить РФ окупувати Норвегію за відмову від видобутку нафти і газу

У Норвегії до прем'єри готується серіал "Окуповані", за сюжетом якого російські війська окупують частину Скандинавії, передає "Російська служба ВВС".

Повідомляється, що серіал "Окуповані" покаже в кінці вересня норвезький телеканал TV2. Сюжет будується на тому, що Норвегія, де до влади приходять "зелені" політики, відмовляється від видобутку нафти і газу, після чого керівництво ЄС, що не бажає відмовлятися від норвезьких енергоносіїв, просить Росію напасти на Норвегію. Москва погоджується і захоплює норвезькі нафтогазові родовища.

Крім того, видання повідомляє, що російське посольство в Норвегії заявило, що автори серіалу вирішили в найгірших традиціях "холодної війни" полякати норвезького глядача неіснуючої загрозою зі Сходу.

"Хоча автори серіалу старанно підкреслюють вымышленность сюжету, нібито не має нічого спільного з дійсністю, мова в цьому фільмі йде про цілком реальних країнах, причому Росії, на жаль, відведено роль агресора", - наголошується в коментарі посольства.

Також повідомляється, що в самій Норвегії ставлення до виходу в світ вигаданого серіалу про російське вторгнення неоднозначне.

Нагадаємо, раніше Держкіно заборонило черговий російський серіал "Мисливці за караванами".