ua en ru

Глави МЗС "нормандської четвірки" обговорять питання миротворців, - Порошенко

Глави МЗС "нормандської четвірки" обговорять питання миротворців, - Порошенко Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що серед учасників "нормандської четвірки" досягнуто згоди щодо проведення конференції міністрів закордонних справ щодо формату місії миротворців в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу".

"В результаті місяці напруженої роботи я можу сказати, що вже навіть в "нормандському форматі" була досягнута домовленість, що найближчим часом має відбутися зустріч, конференція міністрів закордонних справ країн "нормандського формату" для обговорення питання формату, модальності, термінів миротворців", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін вже провів консультації з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном з приводу конкретних питань миротворців на Донбасі.

"Миротворці повинні стояти в буферній зоні лінії зіткнення і межі, а ОБСЄ перевіряти дотримання виконання мінських домовленостей по всій окупованій території", - підкреслив Порошенко.

Він упевнений, що співпраця з ОБСЄ, збільшення кількості місії і розширення мандата і технічного оснащення буде гарантувати стійке припинення вогню, надійний виведення іноземних військ і звільнення всіх заручників.

Нагадаємо, місія ОБСЄ продовжить роботу на Донбасі у разі введення миротворців.