ua en ru

Нормандський саміт дозволить почати новий етап у реалізації мінських угод

Нормандський саміт дозволить почати новий етап у реалізації мінських угод Фото: Еммануель Макрон (elysee.fr)

Саміт відбудеться, оскільки були досягнуті значні просування в переговорах

В адміністрації президента Франції Еммануеля Макрона заявили, що саміт у нормандському форматі дозволить почати новий етап у реалізації мінських угод. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Також в Єлисейському палаці підтвердили, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбудеться 9 грудня.

"Саміт відбудеться, оскільки у період з літа цього року були досягнуті значні просування в переговорах, які, зокрема, дозволили забезпечити розведення військ в цілому ряді зон напруженості", - вказали в Єлисейському палаці.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном і обговорив дату проведення зустрічі в нормандському форматі. Лідери держав узгодили дату проведення саміту в нормандському форматі. Так, проведення нормандської зустрічі заплановано на 9 грудня. Інші подробиці бесіди президентів поки не відомі.

Як повідомляло РБК-Україна, раніше представник Кабінету міністрів у парламенті Ірина Верещук заявила, що зустріч в нормандському форматі по врегулюванню ситуації на Донбасі може відбутися в грудні цього року. Вона відзначала, що готові до зустрічі лідери всіх держав-учасників, крім Російської Федерації.

Крім того, помічник президента Росії Юрій Ушаков повідомив, що в Москві вбачають можливість проведення саміту в нормандському форматі до кінця 2019 року, оскільки Кремль спостерігає певні зрушення в процесі врегулювання ситуації на Донбасі.