ua en ru

Політичні директори МЗС "нормандської четвірки" обговорили принципи миротворчої операції ООН на Донбасі

Політичні директори МЗС "нормандської четвірки" обговорили принципи миротворчої операції ООН на Донбасі Фото: прапори країн "нормандської четвірки" (francediplo_RU twitter)

Для України залишається принциповим, що мандат майбутньої операції має поширюватися на всю тимчасово окуповану територію

Політичні директори МЗС "нормандської четвірки" обговорили принципи миротворчої операції ООН на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Як зазначається, директори обговорили майбутню миротворчу операцію ООН, яка має сприяти виконанню Мінських домовленостей та відновленню суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

"Попри існування істотних розбіжностей з російською стороною, представники України, Німеччини, Франції та Росії домовилися продовжити роботу над визначенням базових принципів миротворчої операції у зоні конфлікту", - йдеться у повідомленні.

У МЗС повідомляють, що для української сторони залишається принциповим, що мандат майбутньої операції має поширюватися на всю тимчасово окуповану територію, включно з державним українсько-російським кордоном у зоні конфлікту, передбачати виведення іноземних збройних формувань, військової техніки і найманців, а також сприяти встановленню миру в регіоні.

Раніше РБК-Україна писало, що президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у Києві заявив, що місія миротворців Організації об'єднаних націй (ООН) має запрацювати на сході України вже у 2018 році.