ua en ru

Нормальний вивіз сміття зі столиці буде забезпечений до 28 березня, - КМДА (фото)

Нормальний вивіз сміття зі столиці буде забезпечений до 28 березня. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак під час сьогоднішньої прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"За ніч і... завтрашній день, я думаю, ми нормалізуємо вивіз сміття", - сказав Мазурчак.

За його словами, столична влада в перші дні надзвичайної ситуації свідомо прийняла рішення, про те, що сміття зі столиці вивозитися не буде, оскільки наявність великогабаритних сміттєзбиральних машин тільки посилила б ситуацію на дорогах, коли і так весь транспорт стояв.

Фото: Київське сміття

"Тільки з учорашнього дня ми почали вивозити сміття. Вчора було вивезено 42% і ми бачимо ті (близько) 60%, які сьогодні є і з'являються щодня. За сьогоднішній день ми вивезли приблизно ще 40% і близько 20%, які переповнюють, ми вивеземо завтра, або постараємося за ніч це зробити. Ми маємо, (що) з тих контейнерів, які у нас (є), не мають можливості доїзду близько 300 контейнерів. У зв'язку з цим прийнято рішення, що там, де доїзду немає, ми перевантажуємо ці пакети на причепи і вивозимо на місце навантаження в сміттєперевізні машини", - сказав Мазурчак.

Він порекомендував жителям Києва залишати сміттєві пакети біля сміттєвих баків, у разі якщо ті перевантажені.

Читайте також: Мазурчак доручив залучити до очищення дахів від бурульок альпіністів