ua en ru

Nokia знову подала патентний позов проти Apple.

Фінський виробник стільникових телефонів - компанія Nokia подала черговий позов проти Apple, звинувативши американську корпорацію в порушенні патентних прав. Про це повідомляється в офіційному повідомленні Nokia, передає РБК. "Ми пішли на цей крок, щоб захистити результати нашої інноваційної роботи і покласти край незаконному використанню винаходів Nokia", - підкреслив головний керуючий компанії Пол Мелін.
Скаргу було подано до Федерального окружного суду американського штату Вісконсін. За твердженням Nokia, в смартфонах iPhone і планшетах iPad 3G незаконно застосовуються її власні технології передачі голосу і даних, що дозволяє зробити пристрої більш компактними і зменшити їх вартість.
Початок тривалого конфлікту між двома компаніями було покладено в жовтні 2009 р., коли Nokia подала позов проти Apple, стверджуючи, що 10 її запатентованих технологій без дозволу використовуються у виробництві iPhone. Місяць по тому Apple подала у відповідь позов, у свою чергу звинувативши фінську компанію в незаконному використанні її 13 патентів. У грудні 2009 фінський виробник розширив список патентних претензій до "яблучної" компанії, заявивши, що та незаконно використовує її технології практично у всій своїй продукції.